Irish cream rahka-mokkapalat

Irish cream rahka-mokkapalat
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Irish cream rahka-mokkapalat

Irish cream rahka-mokkapalat

Mokkapaloja pidetään pitkälti lasten suosikkileivonnaisina, mutta maistuvat ne aikuisillekin. Tässä mokkapalaohje on viety askeleen edemmäs aikuiseen makuun. Se on ikään kuin rahkapiirakan ja mokkapalojen risteymä irish cream twistillä. Leivonnaisesta saa maukkaan ja hauskannäköisen tarjottavan ilman kuorrutettakin.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
15 min
jäähdytys
30 min
Yhteensä
1 h 25 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset16 palaa

16 palaa
200 g
2 dl (kylmää)
kahvia
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
1 rkl (3 tl)
leivinjauhetta
1 rkl (3 tl)
vaniljasokeria
5
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
350 g

Kuorrutus

75 g
½ dl
kahvilikööriä

tai dlvahvaa kahvia
50 g
5 dl
tomusokeria
¼ dl
kaakaojauhetta
nonparelleja , esim. kultahelmiä

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kahvi. Jäähdytä haaleaksi.
  2. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri.
  3. Erottele yhdestä munasta keltuainen ja valkuainen. Laita keltuainen sivuun.
  4. Vatkaa erottelemasi valkuainen, loput munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
    Vatkaa erottelemasi valkuainen, loput munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  5. Lisää muna-sokerivaahtoon voi-kahviseos ja siivilöi joukkoon jauhoseos. Sekoita nuolijalla tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille (30 x 40 cm).
    Lisää muna-sokerivaahtoon voi-kahviseos ja siivilöi  joukkoon jauhoseos. Sekoita nuolijalla tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille (30 x 40 cm).
  6. Sekoita keltuainen ja rahka kulhossa. Nostele teelusikalla runsaasti rahkanokareita kauttaaltaan taikinaan. Levitä niitä hieman lusikalla pyöräyttäen/vetäen.
  7. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa (tasalämpö) n. 15 min. Anna jäähtyä 10 - 15 min.
  8. Kumoa pohja toiselle leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tai isolle leikkuulaudalle. Poista päälle jäänyt paperi pohjasta. Halutessasi tarjoa leivonnaispalat ilman kuorrutetta, tällöin kumoamista ei tarvita.
  9. Kuorrutus

  10. Mittaa voi, likööri ja rahka kattilaan. Kiehauta nopeasti ja nosta kattila levyltä.
  11. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakao. Sekoita, kunnes tasaista. Kuumenna kevyesti tarvittaessa.
  12. Kaada kuorrutus hieman lämpimänä pohjalle ja levitä kuorrutetta tarvittaessa lastalla.
    https://www.youtube.com/watch?v=jCRIKRYGvj0
  13. Koristele pinta kultahelmillä ennen kuin se kovettuu.
  14. Paloittele. Tarjoa, kun on hemmottelun aika.
  15. VINKIT

  16. Ota mokkapalalevystä piparimuotilla muotopaloja, esim. sydänpiparimuotilla.
  17. Voit tarjota herkulliset leivospalat myös ilman kuorrutetta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
313 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.