
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.4
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl kahvia (kylmää)
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 5 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
-
350 g
Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffeeValio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
Kuorrutus
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl kahvilikööriä
- ½ dl vahvaa kahvia
Voit kokeilla myös -
50 g
Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffeeValio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
- 5 dl tomusokeria
- ¼ dl kaakaojauhetta
- 0 kg nonparelleja, esim. kultahelmiä
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kahvi. Jäähdytä haaleaksi.
- Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri.
- Erottele yhdestä munasta keltuainen ja valkuainen. Laita keltuainen sivuun.
- Vatkaa erottelemasi valkuainen, loput munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää muna-sokerivaahtoon voi-kahviseos ja siivilöi joukkoon jauhoseos. Sekoita nuolijalla tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille (30 x 40 cm).
- Sekoita keltuainen ja rahka kulhossa. Nostele teelusikalla runsaasti rahkanokareita kauttaaltaan taikinaan. Levitä niitä hieman lusikalla pyöräyttäen/vetäen.
- Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa (tasalämpö) n. 15 min. Anna jäähtyä 10 - 15 min.
- Kumoa pohja toiselle leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tai isolle leikkuulaudalle. Poista päälle jäänyt paperi pohjasta. Halutessasi tarjoa leivonnaispalat ilman kuorrutetta, tällöin kumoamista ei tarvita.


Kuorrutus
- Mittaa voi, likööri ja rahka kattilaan. Kiehauta nopeasti ja nosta kattila levyltä.
- Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakao. Sekoita, kunnes tasaista. Kuumenna kevyesti tarvittaessa.
- Kaada kuorrutus hieman lämpimänä pohjalle ja levitä kuorrutetta tarvittaessa lastalla.
- Koristele pinta kultahelmillä ennen kuin se kovettuu.
- Paloittele. Tarjoa, kun on hemmottelun aika.
VINKIT
- Ota mokkapalalevystä piparimuotilla muotopaloja, esim. sydänpiparimuotilla.
- Voit tarjota herkulliset leivospalat myös ilman kuorrutetta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
316 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
43,4 g
Rasva
13,2 g
Tyydyttynyt rasva
7,2 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- nonparelleja