Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Helpot mokkapalat

Perinteisesti mokkapalojen kuorrute tehdään voista, tomusokerista, kaakaojauhosta ja kahvista. Tällä ohjeella kuorrute syntyy helposti ja siinä maistuu ihana kinuskin, kaakaon ja kahvin liitto.

Helpot mokkapalat
Helpot mokkapalat

Ainesosat

uunipannullinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 200 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 2 prk (à 2.5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl pikakahvijauhetta

Pinnalle

  • 0 kg pähkinärouhetta
  • 0 kg kookoshiutaleita
  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet.
  4. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  5. Kaada leivinpaperille uunipannulle n. 30 - 40 cm.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrutus

  1. Kaada kinuskikerma kattilaan. Lisää kaakaojauhe sekä pikakahvijauhe. Keitä keskilämmöllä ilman kantta n. 15 min. kunnes seos sakenee paksuksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen kakkulevyn päälle. Koristele pähkinärouheella, kookoshiutaleilla tai nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 313 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 33,7 g
Rasva 17,4 g
Tyydyttynyt rasva 9,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • pähkinärouhetta
  • kookoshiutaleita
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search