Helpot mokkapalat

Helpot mokkapalat
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Helpot mokkapalat

Helpot mokkapalat

Perinteisesti mokkapalojen kuorrute tehdään voista, tomusokerista, kaakaojauhosta ja kahvista. Tällä ohjeella kuorrute syntyy helposti ja siinä maistuu ihana kinuskin, kaakaon ja kahvin liitto.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
15 min
uunissa / pellillinen
15 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
77 arvostelua

Ainekset1 uunipannullinen

1 uunipannullinen
4
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
200 g
2 dl
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria

Kuorrutus

2 prk (à 2,5 dl)
2 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
pikakahvijauhetta

Pinnalle

pähkinärouhetta
kookoshiutaleita
nonparelleja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet.
  4. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  5. Kaada leivinpaperille uunipannulle n. 30 - 40 cm.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  7. Kuorrutus

  8. Kaada kinuskikerma kattilaan. Lisää kaakaojauhe sekä pikakahvijauhe. Keitä keskilämmöllä ilman kantta n. 15 min. kunnes seos sakenee paksuksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen kakkulevyn päälle. Koristele pähkinärouheella, kookoshiutaleilla tai nonparelleilla.
    https://www.youtube.com/watch?v=XNtAIWIA-1Y&feature=youtu.be

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
317 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.