Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jäätelöä ja kardemummakastiketta

Vaniljajäätelö ja lämmin kardemummainen kastike sopii hyvin talvipäivän piristäjäksi. Halutessasi voit nauttia kastikkeen myös kylmänä jäätelön kanssa.

Jäätelöä ja kardemummakastiketta
Jäätelöä ja kardemummakastiketta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l vaniljajäätelöä

Kardemummakastike

  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1½ tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Mittaa ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua, kunnes kastike sakenee. Mausta vaniljasokerilla
  2. Tarjoa joko kuumana tai kylmänä jäätelön kanssa

Vinkki

Tarjoa lisänä tuoreista ja/tai säilykehedelmistä tehtyä hedelmäsalaattia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 191 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 27,8 g
Rasva 7,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search