Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jäätelötäytekeksit

Nämä herkulliset jäätelötäytekeksit maistuvat isommille ja pienemmille herkkusuille.

Jäätelötäytekeksit
Jäätelötäytekeksit

Ainesosat

keksijäätelöä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

 • 250 g tummia täytekeksejä, esim. Oreo tai Domino
 • 50 g
  Valio voita
  Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
  Valio voi 500 g normaalisuolainen

Jäätelö


Ohje

 1. Hienonna keksit muruiksi. Sekoita keksimuruun sulatettu voi. Voitele annosvuokien (Ø n. 8 cm) pohjat ja reunat voilla. Voit tehdä keksijäätelöt myös pahvisiin muffini- tai jäätelökippoihin, jolloin voitelua ei tarvita. Taputtele puolet muruseoksesta vuokien pohjille
 2. Erottele valkuainen ja keltuainen. Vatkaa kulhossa munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma kovaksi vaahdoksi. Mittaa kolmanteen kulhoon keltuainen ja sokeri. Vaahdota.
 3. Lisää keltuais-sokerivaahdon joukkoon vaniljasokeri ja sulatejuusto sekä valkuais- ja kermavaahdot. Sekoita varoen tasaiseksi. Lisää lopuksi massaan murennetut täytekeksit. Sekoita. Kaada vuokiin keksipohjan päälle.
 4. Peitä hyvin. Pakasta muutama tunti, kunnes massa on kohmettunut. Taputtele loppu keksimuru vuokiin jäätelömassan päälle. Pakasta vielä muutama tunti tai yön yli.
 5. Tarjoiltaessa: Kasta vuoat kuumassa vedessä, jolloin keksijäätelö irtoaa vuoasta kevyesti kopauttamalla. Tarvittaessa voit pyöräyttää veitsellä reunat irti. Pahviset vuoat voi repiä keksijäätelön ympäriltä. Nauti heti.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 388 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 35,1 g
Rasva 25,3 g
Tyydyttynyt rasva 13,4 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search