Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto on suomalaisten arjen suosikkiruoka. Jauhelihakeittoa on helppo muunnella ja se maistuu koko perheelle.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 rkl
250 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
500 g (1 ½ l)
kasviksia ja juureksia esim. porkkanaa, selleriä, lanttua, kaalia karkeana raasteena

tai 2 pussiapakastekasvissuikaleita
14 dl
vettä
1 tl
paprikajauhetta
1 tlk (70 g)
tomaattipyreetä
2
liha-juuresliemikuutiota
1 tl
suolaa
2 dl
pätkäspagettia tai sarvimakaronia
1 prk (2,5 dl)
1 dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Aloita jauhelihakeiton valmistaminen mittaamalla Oivariini kattilaan. Ruskista jauheliha siinä.
  2. Lisää sipuli sekä hetken päästä hienonnetut kasvikset tai pakastekasvissuikaleet.
  3. Lisää vesi, paprikajauhe, tomaattipyree ja liemikuutiot. Anna jauhelihakeiton kiehua n. 15 min.
  4. Lisää pasta, keitä n. 10 min.
  5. Lisää ruokakerma. Anna hautua vielä 5 min.
  6. Ripota jauhelihakeiton pinnalle persiljaa ennen tarjoilua

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
51 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›