Jauhelihakierteet

Jauhelihakierteet

45 min
keskitaso
244 kcal / 100g
6
11

Jauhelihakierteet ovat kaikenikäisille sopiva tarjottava juhliin ja illanistujaisiin.

Ainekset

20 kpl

Taikina

1 prk (250 g)
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

200 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
100 g
purjoa
2 (300 g)
paprikaa
2 - 3
valkosipulin kynttä
1 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
1 ½ rkl
oreganoa
3 rkl
tomaattipyreetä

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja rahka. Lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi. Muotoile suorakaiteen muotoiseksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin.
  2. Paahda jauheliha pinnoitetulla pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu purjo, pieniksi kuutioiksi leikatut paprikat sekä hienonnetut valkosipulin kynnet. Mausta seos ja hauduta hetken kannen alla.
  3. Kauli taikina 50 x 35 cm kokoiseksi levyksi. Levitä jäähtynyt täyte levylle. Rullaa kuten kääretorttu. Leikkaa 2 1/2 cm:n paloiksi. Voitele munalla.
  4. Paista palat uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 15 min tai kunnes kypsiä.
  5. Tarjoa kahvipöydän tai illanistujaisten pikkusuolaisena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
244 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
16 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)