Lihapiirakka

Lihapiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Lihapiirakka

Lihapiirakka

Lihapiirakka eli tuttavallisemmin lihis on suomalaisten pikaruokaklassikko. Tällä ohjeella valmistat perinteisen lihapiirakan. Täytettä on kuitenkin helppo maustaa ja varioida omaan makuun sopivaksi.

Valmistusaika

Työaika
45 min
kohotus
45 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

55 arvostelua

Ainekset15 piirakkaa

15 piirakkaa

Taikina

½ pkt (à 50 g)
hiivaa
5 dl
2 tl
suolaa
2 rkl
sokeria
2
kananmunaa
5 dl
spelttijauhoja
8 - 9 dl
vehnäjauhoja
75 g

Täyte

400 g
sika-nauta jauhelihaa
1 iso
sipuli
1 ½ dl
puuroriisiä
3 dl
lihalientä
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
kuivattua meiramia

Paistamiseen

n. 2 l
rypsiöljyä

Ohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja munat. Sekoita.
  2. Lisää jauhot vähitellen samalla hyvin vaivaten. Lisää lopuksi sulatettu voi. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
  4. Valmista sillä aikaa täyte: laita jauheliha, hienonnettu sipuli, riisit ja lihaliemi kattilaan. Sekoita ainekset. Anna kiehua keskilämmöllä, kunnes riisit ovat kypsiä. Mausta.
  5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa 15:een osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli taikinapallot ohuehkoiksi soikioiksi. Jaa täyte soikioiden keskelle.
  6. Taita taskuiksi. Voitele reuna munalla ja nipistele hyvin kiinni. Nosta leivinpaperin päälle. Peitä leivinliinalla ja anna kohota.
  7. Kuumenna öljy isossa kattilassa tai valurautapadassa n. 180 asteiseksi. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen tiputettu leipäpala pysyy öljyn pinnalla.
  8. Friteeraa piirakat öljyssä molemmin puolin, kunnes kauniin ruskeita. Valuta ylimääräinen rasva nostamalla kypsä piirakka hetkeksi talouspaperin päälle.
Vinkki

Vinkki

Voit maustaa täytteen makusi mukaan, esim. chilillä, savustetulla paprikajauheella, yrteillä tai valkosipulilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
222 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›