
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.57
tähteä viidestä
7 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- ½ pkt (à 50 g) hiivaa
-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 2 kananmunaa
- 5 dl spelttijauhoja
- 8-9 dl vehnäjauhoja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 400 g sika-nauta jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 1½ dl puuroriisiä
- 3 dl lihalientä
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl kuivattua meiramia
Paistamiseen
- 2 l rypsiöljyä
Jaa resepti
Ohje
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja munat. Sekoita.
- Lisää jauhot vähitellen samalla hyvin vaivaten. Lisää lopuksi sulatettu voi. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
- Valmista sillä aikaa täyte: laita jauheliha, hienonnettu sipuli, riisit ja lihaliemi kattilaan. Sekoita ainekset. Anna kiehua keskilämmöllä, kunnes riisit ovat kypsiä. Mausta.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa 15:een osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli taikinapallot ohuehkoiksi soikioiksi. Jaa täyte soikioiden keskelle.
- Taita taskuiksi. Voitele reuna munalla ja nipistele hyvin kiinni. Nosta leivinpaperin päälle. Peitä leivinliinalla ja anna kohota.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa tai valurautapadassa n. 180 asteiseksi. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen tiputettu leipäpala pysyy öljyn pinnalla.
- Friteeraa piirakat öljyssä molemmin puolin, kunnes kauniin ruskeita. Valuta ylimääräinen rasva nostamalla kypsä piirakka hetkeksi talouspaperin päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
490 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
16,8 g
Rasva
45,3 g
Tyydyttynyt rasva
4,2 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa