Jauhelihatyynyt

Jauhelihatyynyt

1 h 15 min
helppo
215 kcal / 100g
2
1

Jauhelihatyynyistä riittää tarjottavaa isommallekin porukalle. Herkullisen kuoren alta paljastuu mehevä täyte.

Ainekset

20 kpl
5 dl
1 pkt (50 g)
hiivaa
2 tl
suolaa
2 tl
sokeria
4 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
n. 7 dl
vehnäjauhoja
100 g

Täyte

300 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1
sipuli hienonnettuna
1 rkl
1
punainen paprika
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ rasiaa (à 200 g)

Voiteluun ja koristeeksi

1
kananmuna
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola ja sokeri. Alusta jauhoilla pehmeä taikina. Lisää loppuvaiheessa jäähtynyt voisula. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Valmista sillä aikaa täyte. Ruskista jauheliha ja sipuli Oivariini rasvassa. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnettu paprika. Mausta. Lisää tuorejuusto.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli leivinpaperin päällä taikinasta levy (40 x 30 cm). Nosta levy uunipellille leivinpapereineen.
  4. Ruuduta levy kevyesti leivinpyörällä 4 x 5 osaan. Jaa jäähtynyt täyte ruutujen keskelle. Kauli toinen levy päälle.
  5. Ummista kämmensyrjällä ruudut kiinni. Vedä vielä leivinpyörällä ruudutus taikinalevyjen läpi. Kohota liinan alla. Voitele munalla. Ripota pintaan siemeniä.
  6. Paista 225 asteessa n. 15 min. Taita tyynyt irti toisistaan vähän jäähtyneinä

Vinkki

Laita märkä pyyhe kaulimisen ajaksi leivinpaperin alle estämään liukumista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
215 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
8 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)