Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jauhelihatyynyt

Jauhelihatyynyistä riittää tarjottavaa isommallekin porukalle. Herkullisen kuoren alta paljastuu mehevä täyte.

Jauhelihatyynyt
Jauhelihatyynyt

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 300 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 1 punainen paprika
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon

Voiteluun ja koristeeksi

  • 1 kananmuna
  • 0 kg seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola ja sokeri. Alusta jauhoilla pehmeä taikina. Lisää loppuvaiheessa jäähtynyt voisula. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Valmista sillä aikaa täyte. Ruskista jauheliha ja sipuli Oivariini rasvassa. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnettu paprika. Mausta. Lisää tuorejuusto.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli leivinpaperin päällä taikinasta levy (40 x 30 cm). Nosta levy uunipellille leivinpapereineen.
  4. Ruuduta levy kevyesti leivinpyörällä 4 x 5 osaan. Jaa jäähtynyt täyte ruutujen keskelle. Kauli toinen levy päälle.
  5. Ummista kämmensyrjällä ruudut kiinni. Vedä vielä leivinpyörällä ruudutus taikinalevyjen läpi. Kohota liinan alla. Voitele munalla. Ripota pintaan siemeniä.
  6. Paista 225 asteessa n. 15 min. Taita tyynyt irti toisistaan vähän jäähtyneinä

Vinkki

Laita märkä pyyhe kaulimisen ajaksi leivinpaperin alle estämään liukumista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 209 kcal
Proteiini 8,6 g
Hiilihydraatti 26,1 g
Rasva 7,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • seesaminsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search