Tähtipasteijat

Tähtipasteijat

1 h 10 min
keskitaso
298 kcal / 100g
4
4

Jauheliha-sienitäytteiset pasteijat sopivat kahvipöydän suolaisiksi tarjottaviksi. Ne maistuvat joulunaikaan myös glögin seurana.

Ainekset

30 kpl

Taikina

1 (250 g)
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Jauheliha-sienitäyte

2 dl
esikäsiteltyjä sieniä
150 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
pala (50 g)
purjoa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippurirouhetta
1 pussi (150 g)

Voiteluun ja pinnalle

kananmunaa , seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  2. Paista hienonnettuja sieniä tarvittaessa teflonpannulla, kunnes neste on haihtunut. Sekoita joukkoon jauheliha. Anna ruskistua kevyesti. Lisää hienonnettu purjo ja mausteet. Anna kypsyä hetki.
  3. Ota pannu liedeltä, jäähdytä. Lisää juustoraaste.
  4. Kauli taikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pienellä pyöreällä muotilla tai lasilla pohjia(halkaisija n. 6 cm) ja saman verran tähtimuotilla kansia.
  5. Voitele reunat munalla. Jaa täyte pyöreille pohjille. Nosta tähti päälle, paina kevyesti kädellä. Voitele munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  6. Paista 225 asteessa 10 - 12 min tai kunnes kypsiä.
  7. Tarjoa kahvi- tai glögipöydän suolapalana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
298 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
20 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
140 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)