Jouluinen juuresvuoka eli Jouluruukku

Jouluinen juuresvuoka eli Jouluruukku

2 h 40 min
keskitaso
70 kcal / 100g
2
6

Juuresvuoka sopii joulupöydän lisäkkeeksi ja korvaamaan joulun perinteisiä laatikkoruokia.

Ainekset

6 annosta
6 - 8 (500 g)
porkkanaa
5 (500 g)
punajuurta
200 g
lanttua
200 g
juuriselleriä
2
sipulia
2 rkl
meiramia
½ rkl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
5 dl
2 rkl
vehnäjauhoja
1 pkt (250 g)

Ohje

  1. Raasta juurekset karkeaksi raasteeksi raastimen karkeimmalla terällä. HIenonna sipulit. Sekoita kasvikset ja mausteet keskenään ja kaada voideltuun, reilunkokoiseen uunivuokaan.
  2. Mittaa maito ja jauhot kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juusto ja sekoita, kunnes se on sulanut.
  3. Kaada kastike vuokaan ainesten päälle tasaisesti. Kypsennä 175 asteessa n. 2 t, kokeile kypsyyttä. Kun ruoan pinta on kauniisti ruskistunut, peitä vuoka leivinpaperilla tai alumiinifoliolla loppukypsennyksen ajaksi.
  4. Tarjoa kalkkunan tai kinkun kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
70 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
120 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)