
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
3.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 2 kananmunaa
-
3 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sämpyläjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sokeria
-
5 dl (250 g)
porkkanoita hienona raasteena
- ¼ kg bataattia
Voit kokeilla myös - ½ dl (20 g) purjoa hienonnettuna
-
1 prk (200 g)
Valio kermaviiliäValio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki. Vatkaa joukkoon maito, jauhot, suola ja sokeri
- Lisää juuresraaste, hienonnettu purjo ja kermaviili. Sekoita.
- Kaada taikina uunivuokaan (30 x 22 cm) leivinpaperin päälle. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 225 asteessa n. 35 min.
- Tarjoa hieman jäähtyneenä esim. puolukkasurvoksen tai raikkaan salaatin kera ilta- tai välipalana tai kevyenä ateriana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
106 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
13,1 g
Rasva
3,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa