Juurespannari, alkaen 1 v.

Juurespannari, alkaen 1 v.

Pannaritaikinaan voi helposti yhdistää juuresraastetta, siitä saa pannukakkuun väriä ja makua. Samalla lapsi tottuu juuresten makuun. Tarjoa pannari raikkaan salaatin kera ilta- tai välipalana tai kevyenä ateriana.

50 min
helppo
109 kcal / 100g
3
7

Ainekset6 palaa

6 palaa

Taikina

2
kananmunaa
3 dl
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sämpyläjauhoja
½ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
250 g (5 dl)
porkkanoita tai bataattia hienona raasteena
½ dl
purjoa hienonnettuna
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki. Vatkaa joukkoon maito, jauhot, suola ja sokeri
  2. Lisää hienoksi raasteeksi raastetut porkkanat tai bataatti sekä hienonnettu purjo.
  3. Lisää kermaviili.
  4. Kaada taikina uunivuokaan (30 x 22 cm) leivinpaperin päälle. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 225 asteessa n. 35 min.
  5. Tarjoa hieman jäähtyneenä esim. puolukkasurvoksen tai raikkaan salaatin kera ilta- tai välipalana tai kevyenä ateriana.

Vinkki

Halutessasi voit tehdä pannaria uunipannullisen. Kaksinkertaista tällöin taikinan aineet ja paista uunipannulla 225 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
109 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›