Juurespannari, alkaen 1 v.

Juurespannari, alkaen 1 v.
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juurespannari, alkaen 1 v.

Juurespannari, alkaen 1 v.

Pannaritaikinaan voi helposti yhdistää juuresraastetta, siitä saa pannukakkuun väriä ja makua. Samalla lapsi tottuu juuresten makuun. Tarjoa pannari raikkaan salaatin kera ilta- tai välipalana tai kevyenä ateriana.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
35 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset6 palaa

6 palaa

Taikina

2
kananmunaa
3 dl
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sämpyläjauhoja
½ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
250 g (5 dl)
porkkanoita ja/tai bataattia hienona raasteena
½ dl
purjoa hienonnettuna
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki. Vatkaa joukkoon maito, jauhot, suola ja sokeri
  2. Lisää juuresraaste, hienonnettu purjo ja kermaviili. Sekoita.
  3. Kaada taikina uunivuokaan (30 x 22 cm) leivinpaperin päälle. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 225 asteessa n. 35 min.
  4. Tarjoa hieman jäähtyneenä esim. puolukkasurvoksen tai raikkaan salaatin kera ilta- tai välipalana tai kevyenä ateriana.
Vinkki

Vinkki

Halutessasi voit tehdä pannaria uunipannullisen. Kaksinkertaista tällöin taikinan aineet ja paista uunipannulla 225 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
109 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.