Juurespyree

Juurespyree
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juurespyree

Juurespyreen upea väri ja maku ovat peräisin punajuurista, lantusta ja porkkanoista. Peruna pehmentää makua ja rakennetta. Tarjoa liha- tai kalaruokien kera.

Valmistusaika

Työaika
50 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
4 (300 g)
punajuurta
puolikas (300 g)
lanttua
3 (300 g)
porkkanaa tai palsternakkaa
½ kg
jauhoisia perunoita , esim. Rosamunda
100 g
n. 1/2 dl
keitinvettä
¾ tl
suolaa

Ohje

  1. Kuori punajuuret. Leikkaa ne pienehköiksi lohkoiksi ja laita kiehumaan kannen alle veteen (tai höyrykattilaan). Kuori muut juurekset ja perunat. Leikkaa lanttu ja porkkanat pienemmiksi paloiksi, lisää kattilaan n. 15 min myöhemmin. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Halkaise perunat. Lisää ne viimeisenä kattilaan. Anna kiehua kypsiksi.
  2. Valuta keitinvesi kattilasta, ota sitä hiukan talteen. Ota perunat eri kattilaan esim. lusikalla. Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Soseuta juurekset erikseen sauvasekoittimella. Yhdistä soseet.
  3. Lisää voi ja kuumaa keitinvettä sen verran, että saat pyreestä sopivan paksuista. Vatkaa pyree kuohkeaksi sähkövatkaimella. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla.
  4. Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
99 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›