Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juurespyree

Juurespyreen upea väri ja maku ovat peräisin punajuurista, lantusta ja porkkanoista. Peruna pehmentää makua ja rakennetta. Tarjoa liha- tai kalaruokien kera.

Juurespyree
Juurespyree

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 4 (300 g) punajuurta
 • 1 puolikas (300 g) lanttua
 • 3 (300 g) porkkanaa tai palsternakkaa
 • 500 g jauhoisia perunoita, esim. Rosamunda
 • 100 g
  Valio voita
  Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
  Valio voi 500 g normaalisuolainen
 • ½ dl keitinvettä
 • ¾ tl suolaa

Ohje

 1. Kuori punajuuret. Leikkaa ne pienehköiksi lohkoiksi ja laita kiehumaan kannen alle veteen (tai höyrykattilaan). Kuori muut juurekset ja perunat. Leikkaa lanttu ja porkkanat pienemmiksi paloiksi, lisää kattilaan n. 15 min myöhemmin. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Halkaise perunat. Lisää ne viimeisenä kattilaan. Anna kiehua kypsiksi.
 2. Valuta keitinvesi kattilasta, ota sitä hiukan talteen. Ota perunat eri kattilaan esim. lusikalla. Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Soseuta juurekset erikseen sauvasekoittimella. Yhdistä soseet.
 3. Lisää voi ja kuumaa keitinvettä sen verran, että saat pyreestä sopivan paksuista. Vatkaa pyree kuohkeaksi sähkövatkaimella. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla.
 4. Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 91 kcal
Proteiini 1,2 g
Hiilihydraatti 8,5 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search