Juurespyree

Juurespyree

50 min
helppo
99 kcal / 100g
0
0

Juurespyreen upea väri ja maku ovat peräisin punajuurista, lantusta ja porkkanoista. Peruna pehmentää makua ja rakennetta. Tarjoa liha- tai kalaruokien kera.

Ainekset

5 annosta
4 (300 g)
punajuurta
puolikas (300 g)
lanttua
3 (300 g)
porkkanaa tai palsternakkaa
½ kg
jauhoisia perunoita , esim. Rosamunda
100 g
n. 1/2 dl
keitinvettä
¾ tl
suolaa

Ohje

  1. Kuori punajuuret. Leikkaa ne pienehköiksi lohkoiksi ja laita kiehumaan kannen alle veteen (tai höyrykattilaan). Kuori muut juurekset ja perunat. Leikkaa lanttu ja porkkanat pienemmiksi paloiksi, lisää kattilaan n. 15 min myöhemmin. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Halkaise perunat. Lisää ne viimeisenä kattilaan. Anna kiehua kypsiksi.
  2. Valuta keitinvesi kattilasta, ota sitä hiukan talteen. Ota perunat eri kattilaan esim. lusikalla. Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Soseuta juurekset erikseen sauvasekoittimella. Yhdistä soseet.
  3. Lisää voi ja kuumaa keitinvettä sen verran, että saat pyreestä sopivan paksuista. Vatkaa pyree kuohkeaksi sähkövatkaimella. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla.
  4. Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
99 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
6 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)