Juustobriossit

Juustobriossit

1 h 55 min
keskitaso
292 kcal / 100g
2
1

Alkuperäinen briossi on pehmeä runsaasti voita ja munaa sisältävästä hiivataikinasta tehty leipä tai pulla. Tämä ohje on kevennetty versio.

Ainekset

20 kpl
2 dl
25 g
hiivaa
2 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
1
kananmuna
n. 7 dl
vehnäjauhoja
100 g

Täyte

1 pussi (130 g)
1 rasia (200 g)
1 dl
persiljaa

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

kuorittuja seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja muna. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
  2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita levy kolmeen osaan ja kauli alkukokoon. Toista tämä työvaihe 2 - 3 kertaa. Anna taikinan levätä kaulimisen jälkeen hetki.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteeksi (55 x 35 cm). Yhdistä täytteen aineet, lisää persilja hienonnettuna. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Kääri levy rullalle ja jaa veitsellä 20 osaan. Nosta palat paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota viileässä paikassa n. tunti.
  4. Voitele munalla. Ripota pintaan seesaminsiemeniä.
  5. Paista uunin keskiosassa ensin 225 asteessa n. 8 min. Alenna lämpö 200 asteeseen. Paista vielä n. 5 min tai kunnes briossit ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
  6. Tarjoa kasvisvaihtoehtona kahvi- tai teepöydässä tai erilaisten salaattien kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
292 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
14 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
129 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)