Juustoinen ruispizza

Juustoinen ruispizza

Pizza kaikessa yksinkertaisuudessaan: sipulia ja juustoa. Jujua löytyy pizzapohjasta ja reunapaloista: ruis antaa makua ja juustoinen reunus mehevyyttä ja muotoa.

1 h 25 min
keskitaso
195 kcal / 100g
4
6

Ainekset2 pizzaa

2 pizzaa

Pohja

2 dl
vettä
25 g
hiivaa
½ tl
suolaa
½ dl
1 dl
ruishiutaleita
2 dl
ruisjauhoja
2 ½ dl
vehnäjauhoja

Täyte

600 g
sipulia ja / tai punasipulia
6
valkosipulin kynttä
2 rkl
1 - 2 rkl
vaaleaa siirappia
1 tl
suolaa
½ rkl
balsamiviinietikkaa
1 tlk (70 g)
tomaattipyreetä
1 rkl
pizzamaustetta
1 pkt (300 g)

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla. Valmista sillä välin täyte.
  4. Leikkaa sipulit renkaiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet.
  5. Kuumenna rasva paistinpannussa tai kattilassa. Lisää sipulit. Paista hetki. Lisää siirappi, suola ja balsamiviinietikka.
  6. Jatka paistamista, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Nosta pannu sivuun.
  7. Vaivaa taikina. Kauli kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi.
  8. Nosta pohjat leivinpaperin päälle uunipelleille.
  9. Leikkaa neljästä juustoviipaleesta suikaleita ja aseta ne pohjien reunoille. Kääräise juustosuikaleet reunan sisään mehevöittämään sitä.
  10. Levitä tomaattipyree pizzapohjille. Ripota päälle pizzamauste ja sipuliseos. Jätä sipulia vähän koristeluun.
  11. Levitä juustoviipaleet pizzan pinnalle. Ripota päälle loput sipulit.
  12. Paista pizza kerrallaan 250 asteessa 12 - 15 minuuttia uunin keski- / yläosassa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g
Kalsium
182 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)