Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kahden kaalin pasta

Tämä herkullinen kahden kaalin kasvispasta juontaa juurensa Sisiliasta, ja on maistuvaa arkiruokaa.

Kahden kaalin pasta
Kahden kaalin pasta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g kukkakaalia
  • 300 g ruusukaalia
  • 400 g pennepastaa tai fusillia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 pkt (500 g)
    Valio Arki® raejuustoa
    Valio Hyvä suomalainen Arki® raejuusto riittoisassa pakkauksessa sopii monipuolisesti kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin,…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® rae 500 g
  • 1 pussi (130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 2 kananmunaa

Ohje

  1. Paloittele kukkakaali lohkoiksi ja puolita ruusukaalit. Keitä kaaleja kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 5 - 10 min. Kaalit saavat jäädä napakoiksi. Säästä keitinvesi pastan keittoon.
  2. Keitä pasta kaalien vedessä muutamaa minuuttia alle pakkauksen ohjeajan.
  3. Kuullota valkosipulia ja chilijauhetta hetken ajan Iivariini rasvassa esim. vokkipannulla. Lisää kaalit ja kypsennä ne pehmeäksi miedolla lämmöllä.
  4. Hienonna raejuusto esim. tehosekoittimessa hienoksi.
  5. Siirrä vokkipannu sivuun liedeltä ja lisää raejuusto, puolet juustoraasteesta sekä valutettu pasta. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Siirrä seos voideltuun uunivuokaan.
  6. Sekoita keskenään munat sekä loppu juustoraaste. Levitä seos pastavuoan pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 14,8 g
Rasva 3,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search