Kahden kaalin pasta

Kahden kaalin pasta

50 min
helppo
141 kcal / 100g
2
3

Tämä herkullinen kahden kaalin kasvispasta juontaa juurensa Sisiliasta, ja on maistuvaa arkiruokaa.

Ainekset

6 annosta
500 g
kukkakaalia
300 g
ruusukaalia
400 g
pennepastaa tai fusillia
1 rkl
3
valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ tl
chilijauhetta
1 pkt (500 g)
1 pussi (130 g)
suolaa
mustapippuria myllystä
2
kananmunaa

Ohje

  1. Paloittele kukkakaali lohkoiksi ja puolita ruusukaalit. Keitä kaaleja kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 5 - 10 min. Kaalit saavat jäädä napakoiksi. Säästä keitinvesi pastan keittoon.
  2. Keitä pasta kaalien vedessä muutamaa minuuttia alle pakkauksen ohjeajan.
  3. Kuullota valkosipulia ja chilijauhetta hetken ajan Iivariini rasvassa esim. vokkipannulla. Lisää kaalit ja kypsennä ne pehmeäksi miedolla lämmöllä.
  4. Hienonna raejuusto esim. tehosekoittimessa hienoksi.
  5. Siirrä vokkipannu sivuun liedeltä ja lisää raejuusto, puolet juustoraasteesta sekä valutettu pasta. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Siirrä seos voideltuun uunivuokaan.
  6. Sekoita keskenään munat sekä loppu juustoraaste. Levitä seos pastavuoan pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
141 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
4 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
83 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)