Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kana-kasviskeitto

Kokonaisesta broilerista syntyy ajan kanssa hauduttaen maistuva keitto.

Kana-kasviskeitto
Kana-kasviskeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 0 kg kokonainen broileri pakaste

Keitinliemi

  • 0 kg vettä
  • 2 tl suolaa / vesilitra
  • 2-4  laakerinlehteä
  • 1 rkl kokonaista mustapippuria
  • 1 sipuli

Keittoon

  • 1 iso (150 g) sipuli
  • 2 (260 g) porkkanaa
  • 1 dl pitkäjyväistä riisiä
  • ½ (130 g) purjoa
  • 1 tlk (300/285 g) maissia
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Sulata broileri jääkaapissa (n. 20 t) tai kylmässä vedessä (n. 4 t). Leikkaa ylimääräinen rasva pois ja huuhtele lintu. Laita kypsymään kiehuvaan, maustettuun keitinliemeen n. 1 tunniksi tai kunnes kypsä. Lisää kattilaan mukaan myös mausteet ja lohkottu sipuli. Vesi saa lähes peittää linnun. Käännä tarvittaessa, että kypsyy tasaisesti.
  2. Nosta kypsä broileri liemestä. Siivilöi ja säästä liemi. Poista broilerista nahka ja irrota liha luista. Kuutioi liha suupaloiksi.
  3. Mittaa siivilöidystä liemestä 1 1/2 l ja laita se kattilaan. Lisää kiehuvaan liemeen hienonnettu sipuli, kuutioidut porkkanat sekä riisit. Keitä lähes kypsiksi. Lisää viipaloitu purjo, maissi, ruokakerma ja kuutioitu broilerinliha. Keitä kypsäksi. Mausta. Viimeistele persiljalla

Vinkki

Voit valmistaa keiton myös maustamattomista broilerin rintafileistä (500 g). Korvaa keitinliemi 1 1/2 litralla kanalientä. Valmista muuten kuten edellä. Lisää liemeen myös 2 laakerinlehteä sekä rintafileet pieninä kuutioina.

Voit halutessasi korvata ruokakerman Valio laktoosittomalla kevyt crème fraîchella, 1 prk (200 g).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 59 kcal
Proteiini 1,3 g
Hiilihydraatti 8,7 g
Rasva 1,9 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kokonainen broileri
  • vettä
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search