Kana-kasviskeitto

Kana-kasviskeitto

Kokonaisesta broilerista syntyy ajan kanssa hauduttaen maistuva keitto.

Ainekset5 annosta

5 annosta
(pakaste)
kokonainen broileri

Keitinliemi

vettä
2 tl
suolaa / vesilitra
2 - 4
laakerinlehteä
1 rkl
kokonaista mustapippuria
1
sipuli

Keittoon

1 g (150 g)
sipuli
2 (260 g)
porkkanaa
1 dl
pitkäjyväistä riisiä
½ (130 g)
purjoa
1 tlk (300/285 g)
maissia
2 dl
mustapippuria myllystä
½ tl
kurkumaa
1 tl
suolaa
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Sulata broileri jääkaapissa (n. 20 t) tai kylmässä vedessä (n. 4 t). Leikkaa ylimääräinen rasva pois ja huuhtele lintu. Laita kypsymään kiehuvaan, maustettuun keitinliemeen n. 1 tunniksi tai kunnes kypsä. Lisää kattilaan mukaan myös mausteet ja lohkottu sipuli. Vesi saa lähes peittää linnun. Käännä tarvittaessa, että kypsyy tasaisesti.
  2. Nosta kypsä broileri liemestä. Siivilöi ja säästä liemi. Poista broilerista nahka ja irrota liha luista. Kuutioi liha suupaloiksi.
  3. Mittaa siivilöidystä liemestä 1 1/2 l ja laita se kattilaan. Lisää kiehuvaan liemeen hienonnettu sipuli, kuutioidut porkkanat sekä riisit. Keitä lähes kypsiksi. Lisää viipaloitu purjo, maissi, ruokakerma ja kuutioitu broilerinliha. Keitä kypsäksi. Mausta. Viimeistele persiljalla
Vinkki

Vinkki

* Voit valmistaa keiton myös maustamattomista broilerin rintafileistä (500 g ). Korvaa keitinliemi 1 1/2 litralla kanalientä. Valmista muuten kuten edellä. Lisää liemeen myös 2 laakerinlehteä sekä rintafileet pieninä kuutioina.* Voit halutessasi korvata ruokakerman Valio laktoosittomalla kevyt crème fraîchella, 1 prk (200 g).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
21 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›