Karviaistorttu

Karviaistorttu

45 min
helppo
201 kcal / 100g
3
4

Karviaiset maistuvat myös piiraassa. Leivo raikas piiras kahvipöydän iloksi ja kutsu ystävät kylään. Tarjoile piiraan kanssa vaniljakastiketta.

Ainekset

8 annosta

Pohja

75 g
1 ½ dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 dl

Täyte

5 dl
karviaisia
2 dl
sokeria
½ dl
maissitärkkelystä
2 dl
vettä
1 tl
vaniljasokeria

Tarjoiluun

1 prk (500 g)

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne sekä maito.
  2. Levitä taikina halkaisijaltaan 27 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin.
  3. Valmista täyte. Mittaa ainekset kattilaan vaniljasokeria lukuunottamatta. Keitä 2 - 3 min koko ajan sekoittaen. Lisää vaniljasokeri.
  4. Kaada seos vuokaan taikinan päälle. Paista 200 asteessa 20 - 25 min.
  5. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
201 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
6 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

Nimetön22.8.2018 kello 22:37
Mitenköhän karviaiset pitäisi oikeasti käsitellä, että päällisestä tulisi tuollaista kuvan mukaista tasaista ja hillomaista. Ei ainakaan kokonaisilla karviaisilla onnistunut. Samoin pohja pullahti pinnalle.
Pullasormi29.8.2017 kello 10:55
Karviaismarjatortun maku paranee jäähdyttyään jääkaapissa tai kylmiössä 1-2 vrk. Kuplia ei tule piirakan pintaan taikinasta, jos taikinaan käyttää vähemmän maitoa (0,5 dl riittää) ja pistelee torttupohjaan kun se on vuokaan levitetty haarukalla reikiä, mistä turhat höyryt/ ja kuplat haihtuvat ennen kuin muodostuvat karviashillokkeen alle. Tekisin kyllä vaniljakastikkeen itse - sokeria voi laittaa oman maun mukaan ja lisäaineitakaan siinä ei ole. Vaniljakastikkeen voi korvata kermavaahdolla maustettuna vaniljalla.
Nimetön10.8.2016 kello 21:40
Todella hyvänmkuinen vei kielen mennessään mutta ainut miinus oli että pohjataikina pullahti pinnalle, oli hiukan ruma keskeltä joten upotin tuoreita karviaisia päälliseen niin tuli myös syötävän näköinen😀