Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvistäytteiset uunipaprikat

Täytetyt kasvikset hivelevät makuhermojen lisäksi muita aisteja. Tässä ohjeessa potkua täyteeseen tuo tulinen tuorejuusto.

Kasvistäytteiset uunipaprikat
Kasvistäytteiset uunipaprikat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 isoa keltaista paprikaa
  • ⅔ tl suolaa
  • ½ tl pippurisekoitusta

Täyte

  • 1 pussi (250 g) pakastekasvissuikaleita
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 300 g keitettyä riisiä
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon

Pinnalle

  • ½ dl tuoretta persiljaa tai basilikaa
  • 100 g (2 dl)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Ohje

  1. Halkaise paprikat. Ripottele sisäpinnoille suolaa ja pippurisekoitusta. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Esikypsennä uunissa 200 asteessa 10 min.
  2. Kuullota kasvissuikaleita rasvassa pannulla n. 5 min. Mausta suolalla.
  3. Lisää riisi ja tuorejuusto. Sekoittele. Nosta pannu levyltä. Täytä paprikat.
  4. Hienonna yrtti ja sekoita se juustoraasteeseen. Nostele juustoraaste-yrttiseos täytteen päälle.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 min. Tarjoa salaatin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 105 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 11,1 g
Rasva 4,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search