Kauraleipäset

Kauraleipäset

Näihin kauraleipäsiin käytetään kauraa kolmessa eri muodossa. Rieskamaisesta ulkonäöstä huolimatta leipäset kohotetaan hiivalla ja niiden rakenne on mehukkaan ilmava. Leipänen kannattaa halkaista, jolloin rapeaa kuorta riittää useammalle.

Ainekset10 leipästä

10 leipästä
5 dl
5 ½ dl
kaurajauhoja
4 dl
kaurahiutaleita
1 ½ tl
kuivahiivaa
1 ½ tl
suolaa

Ohje

  1. Kuumenna kaurajuoma n. 40 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kaurajuoman joukkoon. Taikina on tässä vaiheessa puuromaista. Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa n. 2 h.
  2. Tee taikinasta litteitä leipäsiä kahdelle leivinpaperille uunipelleille. Käytä apuna jauhoja, sillä taikina on hiukan tarttuvaa. Mitä vähemmällä jauhomäärällä selviät, sitä mehevämmät leipäset saat. Anna kohota 30 min.
  3. Paista pelti kerrallaan uunin keskiosassa 225 asteessa 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
207 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
1,0 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)