Kauratoscapitkot

Kauratoscapitkot

2 h 5 min
keskitaso
321 kcal / 100g
0
0

Vaihtelua perinteiseen pullapitkoon saat lisäämällä pitkon sisään kauratosca -täytteen. Tämä pullapitko on myös helppo tehdä, sillä pitkoa ei letitetä.

Ainekset

4 kpl
5 dl
50 g
hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl

Täyte

125 g
Valio voita
6 dl
kaurahiutaleita
2 dl
fariinisokeria
½ dl

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

raesokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää muut ainekset ja kuumenna sekoittaen. Jäähdytä.
  4. Jaa taikina neljään osaan. Kauli 30 x 25 cm kokoinen suorakaide.
  5. Levitä 1/4 osa täytteestä levyn keskelle, niin että se peittää 1/3 levystä.
  6. Leikkaa reunoille jäävä taikina 3 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Nosta taikinanauhat täytteen päälle ristikkäin.
  7. Nosta pitko leivinpaperillle. Tee muut pitkot samoin.
  8. Kohota hyvin liinan alla vedottomassa paikassa. Voitele pinta munalla. Ripottele pinnalle reasokeria.
  9. Paista pitkoja 200 asteessa n. 17 min kunnes pitkot ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Vinkki

* Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
321 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
11 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
41 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)