Kermainen raparperitäyte (esim. letuille)

Kermainen raparperitäyte (esim. letuille)

30 min
helppo
215 kcal / 100g
1
1

Raparperi on kevään hapokas herkku. Raparperikastikkeen voi mainiosti valmistaa ympäri vuoden, sillä sen tekeminen onnistuu pakasteraparperista helposti. Kermainen raparperitäyte maistuu lettujen välissä tai tortun täytteenä.

Ainekset

8 annosta
2 dl
1 prk (200 g)

Raparperikastike

½ l (n. 250 g)
raparperipaloja
1 dl
vettä
½ dl
sokeroitua, laimentamatonta mustaherukkamehua
1 dl
sokeria

Tarjoiluun

100 g
tummaa suklaata

Ohje

  1. Valmista ensin raparperikastike: keitä raparpereja, vettä ja mehua kattilassa kannen alla, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
  2. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta sokerilla makusi mukaan. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon vaniljarahka.
  4. Levitä kerma-rahkatäytettä letuille. Ripota päälle rouhittua suklaata tai viipaloituja mansikoita. Valuta päälle lämmintä raparperikastiketta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
215 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
12 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)