Raparperilassi

Raparperilassi

15 min
keskitaso
83 kcal / 100g
2
1

Raparperilassi on alkukesään sopiva juoma, jolloin raparperisesonki on parhaimmillaan.

Ainekset

2 annosta
2 ½ dl
raparperipaloja
1 rkl
vettä
¾ dl
sokeria
kanelitanko
2 dl
2 ½ dl

Ohje

  1. Keitä raparperia, vettä, sokeria ja kanelitankoa teräskattilassa keskilämmöllä, kunnes raparperi hajoaa
  2. Jäähdytä hilloke kylmäksi, poista kanelitanko.
  3. Vatkaa ainekset kuohkeaksi sauvasekoittimella korkeareunaisessa kulhossa. Kaada laseihin. Ripota halutessasi pinnalle kanelia.

Vinkki

Raparperihilloketta tarvitaan ohjeeseen n. 1 1/2 dl, jos käytät aiemmin valmistamaasi hilloketta

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
83 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
2 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
100 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)