Omena-raparperisima

Omena-raparperisima

Sima on perinteinen vappujuoma. Uutta makua klassikkoon tuo raparperi, omena ja kaneli. Jättämällä hiivan pois reseptistä, valmistuu samalla ohjeella myös omena-raparperijuoma.

45 min
helppo
65 kcal / 100g
2
2

Ainekset4 litraa

4 litraa
2 l
vettä
2 l
raparperia paloiteltuna
2
kanelitankoa
3 dl
fariinisokeria
3 dl
sokeria
2 l
pieni
murunen hiivaa

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon raparperit ja kanelitangot. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 min.
  2. Siivilöi mehu isoon kattilaan tai ämpäriin. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja sokeri. Kun sokerit ovat sulaneet, lisää omenatäysmehu.
  3. Murenna hiiva kädenlämpöiseen juomaan, sekoita. (Huom! Käytä hiivaa aivan pieni määrä, 2 nuppineulan pään kokoista palaa.) Peitä astia ja jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi.
  4. Siivilöi sideharson läpi ja pullota. Laita jääkaappiin. Sima valmistuu muutamassa päivässä riippuen jääkaapin lämpötilasta.

Vinkki

Raikas omena-raparperijuoma valmistuu kuten yllä, kun jätät hiivan pois ja lisäät juomaan ennen tarjoilua n. puolet kivennäisvettä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
65 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
0 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)