Kermainen sienirisotto

Kermainen sienirisotto

45 min
keskitaso
111 kcal / 100g
4
4

Syksyistä sienisatoa kannattaa hyödyntää vaikkapa tämän kermaisen sienirisoton valmistukseen.

Ainekset

4 annosta
1 (200 g)
iso sipuli
2 rkl
150 g
tatteja tai suppilovahveroita
3 dl
risottoriisiä
7 - 8 dl
kuumaa vettä
1
kasvisliemikuutio
2 dl
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Annosten pinnalle

1 - 2 dl

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa, älä ruskista. Lisää kattilaan hienonnetut sienet. Anna ylimääräisen nesteen kiehua pois. Lisää riisit, kuullota niitä hetki ennen nesteen lisäämistä.
  2. Valmista kasvisliemi: liuota kiehuvaan veteen liemikuutio. Lisää n. 1/3 liemestä riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin
  3. Lisää loppu liemi ja ruokakerma pienissä erissä. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  4. Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla.
  5. Lisää annoksille juustoraastetta. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
111 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
5 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

Nimetön19.8.2017 kello 17:30
Erittäin maukasta
Nimetön5.2.2013 kello 16:58
Järjettömän hyvää! Lisäsin vielä valmiiseen kypsään risottoon raakoja ituja sekaan - nam!
Nimetön6.1.2013 kello 14:18
Ei kovin hyvää mutta meneee nälässä.