Violan sienirisotto

Violan sienirisotto

35 min
keskitaso
107 kcal / 100g
1
0

Sienirisotto sopii alku- tai pääruoaksi arkeen ja juhlaan. Herkkusienet voi korvata myös metsäsienillä, kuten suppilovahveroilla tai tateilla.

Ainekset

5 annosta
1 (200 g)
iso sipuli
2 rkl
3 dl
risottoriisiä
1 l
kuumaa vettä
1
kasvisliemikuutio
200 g
herkkusieniä tai n. 1 dl esikäsiteltyjä suppilovahveroita
1 rasia (200 g)
mustapippuria myllystä
¼ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua

Annosten pinnalle

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa. Älä ruskista. Lisää riisit, kuullota niitä hetki ennen kasvisliemen lisäämistä.
  2. Valmista kasvisliemi: liuota kiehuvaan veteen liemikuutio
  3. Lisää n. 1/3 liemestä riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
  4. Lisää loppu liemi pienissä erissä. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  5. Lisää hienonnetut sienet, tuorejuusto ja mausteet. Anna hautua hetken aikaa.
  6. Lisää annoksille juustoraastetta. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
107 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
5 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)