Violan sienirisotto

Violan sienirisotto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Violan sienirisotto

Violan sienirisotto

Sienirisotto sopii alku- tai pääruoaksi arkeen ja juhlaan. Herkkusienet voi korvata myös metsäsienillä, kuten suppilovahveroilla tai tateilla.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1 (200 g)
iso sipuli
2 rkl
3 dl
risottoriisiä
1 l
kuumaa vettä
1
kasvisliemikuutio
200 g
herkkusieniä tai n. 1 dl esikäsiteltyjä suppilovahveroita
1 rasia (200 g)
mustapippuria myllystä
¼ tl
suolaa
1 rkl
sitruunamehua

Annosten pinnalle

Ohje

  1. Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa. Älä ruskista. Lisää riisit, kuullota niitä hetki ennen kasvisliemen lisäämistä.
  2. Valmista kasvisliemi: liuota kiehuvaan veteen liemikuutio
  3. Lisää n. 1/3 liemestä riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
  4. Lisää loppu liemi pienissä erissä. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes riisi alkaa pehmetä (n. 20 min), mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  5. Lisää hienonnetut sienet, tuorejuusto ja mausteet. Anna hautua hetken aikaa.
  6. Lisää annoksille juustoraastetta. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
107 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›