Sienirisotto

Sienirisotto

Risotto on yksinkertaisen herkullista ruokaa. Suomalaiset metsäsienet sopivat hyvin sen makumaailmaan. Viimeistele annos crème fraîchella ja juustolla.

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
sieniä , esim. herkkusieniä, tatteja, kantarelleja
3 rkl
2 (120 g)
salottisipulia
3 rkl
3 dl
risottoriisiä
10 - 11 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 tl
tuoretta timjamia

tai 0.5 tlkuivattua timjamia
1 rkl
sitruunamehua

Tarjoiluun

1/2 - 1 prk (à 200 g)
100 g
parmesaania lastuina

Ohje

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna niitä alhaisella lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota. Siirrä sieni-sipuliseos pois kattilasta.
  2. Lisää kattilaan voita ja riisit. Kuumenna sekoitellen kunnes riisi on kuultavaa. Kuumenna vesi ja liemikuutio.
  3. Kaada kattilaan pari desilitraa kasvislientä, sekoita.
  4. Jatka liemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty vesi on imeytynyt riisiin. Sekoittele välillä ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi, yht. n. 18 min. Valmis risotto on kosteaa ja mehevää.
  5. Lisää risottoon sieni-sipuliseos. Mausta timjamilla ja sitruunamehulla.
  6. Tarjoa crème fraîchen ja raastetun parmesaanin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
120 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›