Sienirisotto

Sienirisotto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sienirisotto

Sienirisotto

Risotto on yksinkertaisen herkullista ruokaa. Suomalaiset metsäsienet sopivat hyvin sen makumaailmaan. Viimeistele annos crème fraîchella ja juustolla.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
1010 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
sieniä , esim. herkkusieniä, tatteja, kantarelleja
3 rkl
2 (120 g)
salottisipulia
3 rkl
3 dl
risottoriisiä
10 - 11 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 tl
tuoretta timjamia

tai 0.5 tlkuivattua timjamia
1 rkl
sitruunamehua

Tarjoiluun

1 prk (150 g)
100 g
parmesaania lastuina

Ohje

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna niitä alhaisella lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota. Siirrä sieni-sipuliseos pois kattilasta.
  2. Lisää kattilaan voita ja riisit. Kuumenna sekoitellen kunnes riisi on kuultavaa. Kuumenna vesi ja liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus).
  3. Kaada kattilaan pari desilitraa kasvislientä, sekoita.
  4. Jatka liemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty vesi on imeytynyt riisiin. Sekoittele välillä ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi, yht. n. 18 min. Valmis risotto on kosteaa ja mehevää.
  5. Lisää risottoon sieni-sipuliseos. Mausta timjamilla ja sitruunamehulla.
  6. Tarjoa crème fraîchen ja raastetun parmesaanin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
126 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.