Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sienirisotto

Risotto on yksinkertaisen herkullista ruokaa. Suomalaiset metsäsienet sopivat hyvin sen makumaailmaan. Viimeistele annos crème fraîchella ja juustolla.

Sienirisotto
Sienirisotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g sieniä, esim. herkkusieniä tai tatteja
  • 45 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 (120 g) salottisipulia
  • 45 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 3 dl risottoriisiä
  • 10-11 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 tl
    tuoretta timjamia
  • Voit kokeilla myös:
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 1 rkl sitruunamehua

Tarjoiluun

  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 100 g parmesaania lastuina

Ohje

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna niitä alhaisella lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota. Siirrä sieni-sipuliseos pois kattilasta.
  2. Lisää kattilaan voita ja riisit. Kuumenna sekoitellen kunnes riisi on kuultavaa. Kuumenna vesi ja liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus).
  3. Kaada kattilaan pari desilitraa kasvislientä, sekoita.
  4. Jatka liemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty vesi on imeytynyt riisiin. Sekoittele välillä ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi, yht. n. 18 min. Valmis risotto on kosteaa ja mehevää.
  5. Lisää risottoon sieni-sipuliseos. Mausta timjamilla ja sitruunamehulla.
  6. Tarjoa crème fraîchen ja raastetun parmesaanin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 11,6 g
Rasva 7,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search