
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Yhteensä
35 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
3.82
tähteä viidestä
11 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 200 g sieniä, esim. herkkusieniä tai tatteja
-
45 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 (120 g) salottisipulia
-
45 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl risottoriisiä
- 10-11 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
-
2 tl
tuoretta timjamia
- ½ tl kuivattua timjamia
Voit kokeilla myös - 1 rkl sitruunamehua
Tarjoiluun
-
1 prk (150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
- 100 g parmesaania lastuina
Jaa resepti
Ohje
- Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna niitä alhaisella lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota. Siirrä sieni-sipuliseos pois kattilasta.
- Lisää kattilaan voita ja riisit. Kuumenna sekoitellen kunnes riisi on kuultavaa. Kuumenna vesi ja liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus).
- Kaada kattilaan pari desilitraa kasvislientä, sekoita.
- Jatka liemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty vesi on imeytynyt riisiin. Sekoittele välillä ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi, yht. n. 18 min. Valmis risotto on kosteaa ja mehevää.
- Lisää risottoon sieni-sipuliseos. Mausta timjamilla ja sitruunamehulla.
- Tarjoa crème fraîchen ja raastetun parmesaanin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
127 kcal
Proteiini
2,9 g
Hiilihydraatti
11,6 g
Rasva
7,5 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa