Sienirisotto

Sienirisotto

35 min
keskitaso
119 kcal / 100g
5
3

Risotto on yksinkertaisen herkullista ruokaa. Suomalaiset metsäsienet sopivat hyvin sen makumaailmaan. Viimeistele annos crème fraîchella ja Forte® lastuilla.

Ainekset

4 annosta
200 g
sieniä , esim. herkkusieniä, tatteja, kantarelleja
3 rkl
2 (120 g)
salottisipulia
3 rkl
3 dl
risottoriisiä
10 - 11 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 tl
tuoretta timjamia
1 rkl
sitruunamehua

Tarjoiluun

1/2 - 1 prk (à 200 g)
100 g
parmesaania lastuina

Ohje

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna niitä alhaisella lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota. Siirrä sieni-sipuliseos pois kattilasta.
  2. Lisää kattilaan voita ja riisit. Kuumenna sekoitellen kunnes riisi on kuultavaa. Kaada kattilaan pari desilitraa vettä ja liemikuutio, sekoita
  3. Jatka veden lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty vesi on imeytynyt riisiin. Sekoittele välillä ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi, yht. n. 18 min. Valmis risotto on kosteaa ja mehevää.
  4. Lisää risottoon sieni-sipuliseos. Mausta timjamilla ja sitruunamehulla.
  5. Tarjoa laktoosittoman kevyt crème fraîchen ja juustolastujen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
119 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
6 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön19.9.2017 kello 18:00
Miten ihmeessä kaksi salottisipulia voisi olla 120g?
Nimetön19.4.2016 kello 9:33
Sienirisottoon ei ikinä pistetä vettä, joko viiniä tai buljongia.