Kesävihanneskeitto

Kesävihanneskeitto

25 min
helppo
55 kcal / 100g
0
0

Kotimaisista alkukesän vihanneksista tehty keitto on kesää parhaimmillaan. Voit käyttää kesäkeittoon kasviksia makusi mukaan.

Ainekset

4 annosta
4 dl
vettä
6
maustepippuria
2
laakerinlehteä
3 (150 g)
kesäsipulia
500 g
tuoreita vihanneksia , esim. porkkanoita, kukkakaalia, papuja, herneitä, pinaatin lehtiä
4 - 5 (300 g)
uutta perunaa
6 dl
1 ½ tl
suolaa
2 tl
sokeria
1 dl
persiljaa ja/tai ruohosipulia
n. 2 rkl

Ohje

  1. Mittaa kattilaan vesi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Lisää sipulit hienonnettuina ja porkkanat kuutioina. Anna kiehua hetken aikaa.
  3. Lisää perunat pieninä kuutioina ja kukkakaali ja pavut paloiteltuna. Anna kiehua kypsiksi kannen alla.
  4. Lisää keittoon herneet sekä halutessasi pieni kourallinen tuoretta pinaattia. Anna kiehua vielä hetkisen.
  5. Lisää maito, kuumenna kiehuvaksi. Nosta levyltä. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarkista maku.
  6. Ripota päälle hienonnettua vihersilppua ja lisää nokare voita.
  7. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
55 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)