Kesävihanneskeitto

Kesävihanneskeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kesävihanneskeitto

Kesävihanneskeitto

Kotimaisista alkukesän vihanneksista tehty keitto on kesää parhaimmillaan. Voit käyttää kesäkeittoon kasviksia makusi mukaan.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
4 dl
vettä
6
maustepippuria
2
laakerinlehteä
3 (150 g)
kesäsipulia
500 g
tuoreita vihanneksia , esim. porkkanoita, kukkakaalia, papuja, herneitä, pinaatin lehtiä
4 - 5 (300 g)
uutta perunaa
6 dl
1 ½ tl
suolaa
2 tl
sokeria
1 dl
persiljaa ja/tai ruohosipulia
n. 2 rkl

Ohje

  1. Mittaa kattilaan vesi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Lisää sipulit hienonnettuina ja porkkanat kuutioina. Anna kiehua hetken aikaa.
  3. Lisää perunat pieninä kuutioina ja kukkakaali ja pavut paloiteltuna. Anna kiehua kypsiksi kannen alla.
  4. Lisää keittoon herneet sekä halutessasi pieni kourallinen tuoretta pinaattia. Anna kiehua vielä hetkisen.
  5. Lisää maito, kuumenna kiehuvaksi. Nosta levyltä. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarkista maku.
  6. Ripota päälle hienonnettua vihersilppua ja lisää nokare voita.
  7. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
55 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›