Siirry sisältöön
Koekeittiön club sandwich

Koekeittiön club sandwich

Klassinen Club sandwich eli double-decker rakennetaan kolmesta paahtoleipäviipaleesta. Täytteet vaihtelevat tekijän mieltymysten mukaan. Yleensä käytetään salaattia, tomaattia, kanaa, pekonia tai muuta lihaa, juustoa sekä paistettua munaa. Tarinan mukaan Club sandwich on keksitty 1800-luvun lopulla USA:ssa.

Koekeittiön club sandwich

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 viipaletta paahtoleipää
  • 0 kg
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 1½ rkl Dijon-sinappia
  • ½ ruukkua jääsalaattia
  • 1 iso (100 g) tomaatti
  • ½  (50 g) paprikaa
  • 50 g palvikinkkuviipaleita
  • 4 viipaletta (n. 50 g)
    Valio Luostari® juustoa
    Valio Luostari® on lempeä ja kermainen Port Salut -juusto, jota juustomestarimme ovat kypsyttäneet vähintään 1,5…
    Valio Luostari® e350 g
  • 2 kananmunaa

Munien paistamiseen

Marinoitu sipuli

  • 1  (75 g) punasipuli
  • 2 tl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • ½ rkl avokado- tai rypsiöljyä
  • ½ rkl sokeria
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 0 kg puisia grillitikkuja

Ohje

  1. Aloita sipulin marinoinnista: Leikkaa punasipuli aivan ohuiksi viipaleiksi. Mikrota sipulia 30 sek täysteholla, näin sen maku ja rakenne pehmiävät. Mittaa päälle etikka, öljy, sokeri, mausta mustapippurilla. Sekoita ja jätä marinoitumaan.
  2. Paahda leipäviipaleet.
  3. Laita leivät työlaudalle. Voitele Oivariini rasvalla ja sinapilla.
  4. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti. Viipaloi tomaatti ja paprika.
  5. Mittaa kinkku ja juusto valmiiksi.
  6. Paista munat Oivariini rasvassa lettupannulla molemmin puolin kypsiksi.
  7. Kokoa leivät: laita kahdelle leipäviipaleelle salaattia, tomaattia, paprikaa, marinoitua sipulia, kinkkua ja juustoa. Nosta päälle lämmin, paistettu muna.
  8. Nosta päälle leipäviipaleet. Jaa päälle loput vihannekset, kinkku ja juusto sekä marinoitu sipuli, valuta päälle marinadi.
  9. Nosta päälle kolmannet leipäviipaleet voideltu puoli alaspäin. Paina kämmenellä. Leikkaa leivät kulmittain kolmioiksi. Kiinnitä leivät sopivan mittaisiksi leikatuilla grillitikuilla.
  10. Tarjoa heti.

Vinkki

Tarjoa uunissa kypsennettyjen lohkoperunoiden ja Valio maustetun rahkan makea & tulinen tai yrtit kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 122 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 9,9 g
Rasva 5,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® rasvaa
  • Valio Oivariini® rasvaa
  • mustapippuria myllystä
  • puisia grillitikkuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search