Hyppää sisältöön
Koladippi

Koladippi

Koladippi sopii makeiden herkkujen, kuten mansikoiden, hedelmien ja vaahtokarkkien dippaukseen.

Koladippi

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kolakastike

  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl siirappia
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Tarjoiluun

  • 500 g mansikoita
  • 1 kg siemenetöntä vesimelonia
  • 0 kg vaahtokarkkeja

Ohje

  1. Sekoita kaikki ainekset (kaakaojauhe siivilöitynä) kattilassa. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. Sekoita välillä ettei kiehu yli. Anna kastikkeen kiehua kunnolla kunnes alkaa saostua. Jäähdytä.
  2. Varaa jokaiselle ruokailijalle oma pieni kuppi, esim. munakuppi kolakastiketta varten. Varaa dippaamiseen mansikoita, meloniviipaleita ja vaahtokarkkeja.

Vinkki

Keittoaika vaihtelee kiehumisen voimakkuudesta ja kattilan koosta riippuen 15 - 30 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 115 kcal
Proteiini 0,8 g
Hiilihydraatti 14,2 g
Rasva 5,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vaahtokarkkeja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi