Hyppää sisältöön
Vaniljakastike

Vaniljakastike

Vaniljakastike on todella helppoa valmistaa itse ja se kruunaa monet leivonnaiset sekä jälkiruoat. Vaniljakastike on myös pohja jäätelölle, joten tämä ohje kannattaa lisätä omaan reseptikirjaan.

Vaniljakastike

Ainekset

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 3 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 2 keltuaista
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 vaniljatanko halkaistuna

Ohje

  1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
  2. Keitä 3 - 4 min. Poista vaniljatanko. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä esim. marja- ja hedelmäpiiraiden, marjojen tai uuniomenoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 235 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 10,5 g
Rasva 20,2 g
Tyydyttynyt rasva 11,2 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi