Kukkakaalisalaatti

Kukkakaalisalaatti

Yksinkertaista kesäruokaa parhaimmillaan. Valkoinen kukkakaalisalaatti on raikas lisuke vaikka grillilautasella.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 (500 g)
kukkakaali
1 (35 g)
lehtisellerin varsi
½ tl
suolaa
2 dl
½ rasiaa (à 200 g)
2 tl
piparjuuritahnaa
valko- tai mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Pese ja paloittele kukkakaali isoiksi nupuiksi. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
  2. Leikkaa varsiselleri ohuiksi viipaleiksi.
  3. Sekoita jogurtti ja tuorejuusto kulhossa. Mausta pippurilla.
  4. Yhdistä kasvikset ja kastike.
  5. Tarjoa lisukesalaattina lihan, kalan tai broilerinlihan sekä tuoreen leivän kanssa.

Vinkki

* Tämän salaatin joukkoon soveltuu hyvin lisättäväksi myös karkeaksi raastettu omena.* Jos leikkaat kukkakaalin ja sellerin pieneksi hakkelukseksi, soveltuu salaatti mainiosti esim. kesäleipien väliin tai uuniperunan täytteeksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
86 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)