Kuningatar-cupcaket

Kuningatar-cupcaket

50 min
helppo
341 kcal / 100g
6
8

Leivonnaiset mehevöityvät ja maustuvat kätevästi käyttämällä Valio maustettua rahkaa taikinan joukkossa. Maustetut rahkat sopivat myös kuorrutteisiin. Tällä ohjeella valmistat leivonnaisten aatelia!

Ainekset

12 kpl

Taikina

2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 prk (200 g)
1 dl
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Kuorrutus

1 prk (200 g)
2 rkl
tomusokeria

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rahka, Oivariini ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  2. Jaa se muffinipellin syvennyksiin tai paperisiin pieniin amerikan muffinivuokiin.
  3. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 25 min
  4. Sekoita kuorrutusaineet. Levitä seos muffineille. Koristele halutessasi nonparelleilla.

Vinkki

* Jos haluat pursotettavan kuorrutuksen, tee näin: Sekoita 1 purkilliseen (200 g) Valio maustettua rahkaa kuningatar 1/2 dl tomusokeria (siivilöi tarvittaessa) ja 50 g sulatettua Valio voita. Laita seos pursotinpussiin. Anna jähmettyä hetkisen jääkaapissa. Pursota kuorrute leivonnaisten pinnalle. Koristele halutessasi vielä nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
341 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
64 g
Rasva
7 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
61 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (6)

Nimetön23.11.2017 kello 17:11
Moi, voiko tämän tehdä laktoosittomana? Tuo juokseva oivariinihan ei oo laktoositonta... Mutta rahkahan on...
Nimetön22.8.2016 kello 15:06
uunissa on
ValioAnna Koekeittiöltä26.6.2015 kello 12:03
Hei, suosittelen koristelemaan tarjoilupäivänä.