Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kuorrutettu sienimunakas

Sienimuhennoksella täytetty munakas kruunataan uunissa juustokuorrutuksella. Tämä hieman tuhdimpi kuorrutettu sienimunakas sopii hyvin kokonaiseksi ateriaksi salaatin kanssa.

Kuorrutettu sienimunakas
Kuorrutettu sienimunakas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Sienimuhennos

Kuorrutus

 • 1 dl
  Valio Emmental raastetta
  Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
  Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)

Ohje

 1. Aloita kuorrutetun sienimunakkaan valmistaminen sienimuhennoksesta. Laita viipaloidut sienet kattilaan. Paista alhaisella lämmöllä kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut
 2. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli. Kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää fraîche ja anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min. Mausta ja lisää ruohosipuli.
 3. Valmista munakas. Sekoita munakkaan aineksia vain sen verran, että munien rakenne rikkoutuu. Kuumenna paistinpannu. Lisää Oivariini ja anna sen saada hieman väriä.
 4. Kaada munakasseos pannulle. Vedä hyytyvää seosta hitaasti puuhaarukalla pohjaa pitkin keskustaan päin, kunnes munakas on hyytynyt tasaisesti.
 5. Levitä munakkaan toiselle puoliskolle sienimuhennos. Siirrä munakas varoen valuttamalla uunivuokaan se puolikas edellä, jolla muhennos on. Taita munakkaan toinen puolikas muhennoksen päälle. Ripottele päälle juustoraaste.
 6. Kuorruta 250 asteessa n. 5 min eli kunnes juustoraaste on saanut väriä.
 7. Tarjoa kuorrutettu sienimunakas vihreän salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 160 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 1,4 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search