Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
5 min
Yhteensä
35 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni250°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 6 kananmunaa
- 1 dl
- ½ tl suolaa
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Sienimuhennos
- 1 rasia (200 g) tuoreita herkkusieniä
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 iso iso sipuli
- ½ dl
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- ½ dl ruohosipulia
Kuorrutus
-
1 dl
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
Jaa resepti
Ohje
- Aloita kuorrutetun sienimunakkaan valmistaminen sienimuhennoksesta. Laita viipaloidut sienet kattilaan. Paista alhaisella lämmöllä kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut
- Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli. Kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää fraîche ja anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min. Mausta ja lisää ruohosipuli.
- Valmista munakas. Sekoita munakkaan aineksia vain sen verran, että munien rakenne rikkoutuu. Kuumenna paistinpannu. Lisää Oivariini ja anna sen saada hieman väriä.
- Kaada munakasseos pannulle. Vedä hyytyvää seosta hitaasti puuhaarukalla pohjaa pitkin keskustaan päin, kunnes munakas on hyytynyt tasaisesti.
- Levitä munakkaan toiselle puoliskolle sienimuhennos. Siirrä munakas varoen valuttamalla uunivuokaan se puolikas edellä, jolla muhennos on. Taita munakkaan toinen puolikas muhennoksen päälle. Ripottele päälle juustoraaste.
- Kuorruta 250 asteessa n. 5 min eli kunnes juustoraaste on saanut väriä.
- Tarjoa kuorrutettu sienimunakas vihreän salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
160 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatti
1,4 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
5,4 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.