Valmistusaika
Aktiivinen
2 h 20 min
Yhteensä
2 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1½ kg kurpitsaa
Pohja
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 5 dl kurpitsasosetta
- 2½ dl sokeria tai fariinisokeria
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- ½ tl suolaa
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 4 kananmunaa
Tarjoiluun
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Jaa resepti
Ohje
- Halkaise kurpitsa neljään osaan. Poista siemenet kovertamalla esim. isolla lusikalla. Nosta kurpitsalohkot uunipellille. Kypsennä 175 asteessa 45 min tai kunnes malto on pehmeää. Kaavi malto irti kuoresta ja soseuta.
- Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
- Sekoita kattilassa kurpitsasose, sokeri ja mausteet. Keitä hiljalleen 10 min. Sekoita koko ajan, jotta sose ei räisky.
- Lisää kerma. Jäähdytä sose haaleaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan.
- Paista piiras uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 60 - 65 min. Peitä leivinpaperilla kypsennyksen puolivälissä. Irrota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.
- Tarjoa kermavaahdon kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
149 kcal
Proteiini
2,6 g
Hiilihydraatti
16,2 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.