
Valmistusaika
Aktiivinen
2 h 20 min
Yhteensä
2 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1½ kg kurpitsaa
Pohja
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 5 dl kurpitsasosetta
- 2½ dl sokeria tai fariinisokeria
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- ½ tl suolaa
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 4 kananmunaa
Tarjoiluun
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Jaa resepti
Ohje
- Halkaise kurpitsa neljään osaan. Poista siemenet kovertamalla esim. isolla lusikalla. Nosta kurpitsalohkot uunipellille. Kypsennä 175 asteessa 45 min tai kunnes malto on pehmeää. Kaavi malto irti kuoresta ja soseuta.
- Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
- Sekoita kattilassa kurpitsasose, sokeri ja mausteet. Keitä hiljalleen 10 min. Sekoita koko ajan, jotta sose ei räisky.
- Lisää kerma. Jäähdytä sose haaleaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan.
- Paista piiras uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 60 - 65 min. Peitä leivinpaperilla kypsennyksen puolivälissä. Irrota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.
- Tarjoa kermavaahdon kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
149 kcal
Proteiini
2,6 g
Hiilihydraatti
16,1 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4,4 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa