Kurpitsapai

Kurpitsapai

2 h 20 min
keskitaso
146 kcal / 100g
2
0

Kurpitsasta voi tehdä myös makean piiraan. Tarjoa herkullista piirakkaa yhdessä kermavaahdon kanssa.

Ainekset

12 annosta
1 ½ kg
kurpitsaa

Pohja

125 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
4 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta

Täyte

5 dl
kurpitsasosetta
2 ½ dl
sokeria tai fariinisokeria
1 rkl
piparkakkumaustetta
½ tl
suolaa
2 dl
4
kananmunaa

Tarjoiluun

2 dl

Ohje

  1. Halkaise kurpitsa neljään osaan. Poista siemenet kovertamalla esim. isolla lusikalla. Nosta kurpitsalohkot uunipellille. Kypsennä 175 asteessa 45 min tai kunnes malto on pehmeää. Kaavi malto irti kuoresta ja soseuta.
  2. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
  3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
  5. Sekoita kattilassa kurpitsasose, sokeri ja mausteet. Keitä hiljalleen 10 min. Sekoita koko ajan, jotta sose ei räisky.
  6. Lisää kerma. Jäähdytä sose haaleaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan.
  7. Paista piiras uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 60 - 65 min. Peitä leivinpaperilla kypsennyksen puolivälissä. Irrota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.
  8. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

Vinkki

* Pakasta ylimääräinen kurpitsasose.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
8 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
49 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)