Kylmä kukkakaalimousse

Kylmä kukkakaalimousse

30 min
keskitaso
82 kcal / 100g
0
0

Kylmä kukkakaalimousse tarjoillaan alkuruokana suolaisen leivonnaisen kanssa.

Ainekset

7 annosta
1 rkl
1
sipuli hienonnettuna
1 pieni (400 g)
kukkakaali
2 dl
1 dl
2
liivatelehteä
1 ½ rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
½ dl
hienonnettua tilliä

Tarjoiluun

katkarapuja

Ohje

  1. Kuullota sipuli ja pieniksi lohkottu kukkakaali kattilassa Oivariini rasvassa, älä ruskista. Lisää kerma ja maito. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 20 min
  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Liota liivatelehtiä n. 5 min kylmässä vedessä. Purista kuiviksi ja sekoita kiehuvan kuumaan kukkakaaliseokseen. Mausta.
  3. Kaada pieniin annoskulhoihin tai kahvikuppeihin. Peitä ja nosta jääkappiin. Koristele halutessasi katkaravuilla ja tarjoa viileänä pienen suolaisen leivonnaisen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
82 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)