Laktoositon kalakeitto

Laktoositon kalakeitto

35 min
keskitaso
63 kcal / 100g
4
1

Fenkoli ja savukala antavat kalakeitolle hieman uudenlaista luonnetta ja makua. Tarjoa perinteiseen tapaan rukiisen leivän kanssa.

Ainekset

6 annosta
2 (200 g)
porkkanaa
1 pieni (250 g)
fenkoli tai 2 lehtisellerin vartta
1
sipuli
1 rkl
n. 5 dl
kalalientä tai vettä
5 (350 g)
perunaa
400 g
perattua kalaa , esim. kirjolohifileetä
100 - 150 g
kylmäsavustettua kirjolohta
1 l
1 rkl
vehnäjauhoja
suolaa
1 dl
tilliä , ruohosipulia tai kirveliä

Ohje

  1. Leikkaa porkkanat ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi (jos käytät lehtiselleriä, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi). Hienonna sipuli.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää kasvikset ja sipuli kattilaan. Kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan, älä ruskista.
  3. Lisää kalaliemi tai vesi. Kun liemi on kiehunut hetken aikaa, lisää pienet perunakuutiot. Anna kiehua n. 15 min.
  4. Poista kalafileestä nahka. Leikkaa filee kuutioiksi ja savukirjolohi ohuiksi suikaleiksi. Lisää kattilaan kalat ja maito, johon on sekoitettu vehnäjauhot.
  5. Anna hautua, kunnes keitto on kypsää (n. 10 min).
  6. Tarkista suola. Lisää keiton pinnalle hienonnettu tilli. Tarjoa ruisleivän kera.

Vinkki

* Voit käyttää keitossa myös tavallisia maitotuotteita laktoosittomien sijasta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
63 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
3 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)