Kasvis-kalakeitto

Kasvis-kalakeitto

15 min
keskitaso
47 kcal / 100g
5
3

Kalakeitto raikastuu, kun liemen maustaa sitruunaruoholla ja joukkoon lisää runsaasti kasviksia. Kalakeiton liemessä toimii mainiosti ruokakerma, sillä se tekee liemestä täyteläisen.

Ainekset

4 annosta
1 ¼ l
kalalientä
1 kpl
sitruunaruohoa
½ (150 g)
kukkakaalia
½ (150 g)
parsakaalia
1 - 2 (150 g)
porkkanaa
1
sipuli
600 g
kirjolohta
½ tl
suolaa
1 prk (3 dl)

Ohje

  1. Kuumenna kalaliemi kannen alla kiehuvaksi, lisää liemeen sitruunaruoho.
  2. Paloittele kukka- ja parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää kasvikset kattilaan, laita kansi päälle.
  3. Poista kirjolohesta tarvittaessa ruodot. Leikkaa kala kuutioiksi siten, että kuutiot ovat vielä kiinni nahkassa. Leikkaa lopuksi nahka irti. Ripottele kalapalojen päälle suola.
  4. Lisää kala ja ruokakerma kattilaan. Anna kiehahtaa. Poista sitruunaruoho ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
47 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
3 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)