Lammas-munakoisopyörykät

Lammas-munakoisopyörykät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lammas-munakoisopyörykät

Lammas-munakoisopyörykät

Munakoiso keventää tätä ohjetta ja sopii mainiosti lampaan makupariksi.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
2 (n. 600 g)
munakoisoa
1 rkl
tomaattipyreetä
1
kananmuna
400 g
lampaan paistijauhelihaa
½ pussia (à 130 g)
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
korppujauhoja

Paistamiseen

Tarjoiluun

hienonnettuja yrttejä

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota Oivariini rasvassa paistinpannulla.
  2. Pese ja kuivaa munakoisot. Kuutioi mahdollisimman pieniksi kuutioiksi ja sekoita sipuleiden joukkoon. Lisää tomaattipyree, peitä kannella ja anna kypsyä n. 15 min.
  3. Kaada munakoiso-sipuliseos kulhoon, hienonna haarukalla ja lisää muna, jauheliha, juustoraaste ja ripaus suolaa sekä mustapippuria.
  4. Muodosta taikinasta pieniä pyöryköitä, kääntele ne korppujauhoissa, ja paista kypsiksi Oivariini rasvassa. Ripottele valmiiden pyöryköiden pintaan runsaasti tuoreita hienonnettuja yrttejä.
  5. Tarjoile esim. valkosipulilla ja sitruunamehulla maustetun Valio Kreikkalaisen jogurtin sekä couscousin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.