Lammas-munakoisopyörykät

Lammas-munakoisopyörykät

45 min
keskitaso
114 kcal / 100g
0
0

Munakoiso keventää tätä ohjetta ja sopii mainiosti lampaan makupariksi.

Ainekset

5 annosta
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
2 (n. 600 g)
munakoisoa
1 rkl
tomaattipyreetä
1
kananmuna
400 g
lampaan paistijauhelihaa
½ pussia (à 130 g)
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä
korppujauhoja

Paistamiseen

Tarjoiluun

hienonnettuja yrttejä

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota Oivariini rasvassa paistinpannulla.
  2. Pese ja kuivaa munakoisot. Kuutioi mahdollisimman pieniksi kuutioiksi ja sekoita sipuleiden joukkoon. Lisää tomaattipyree, peitä kannella ja anna kypsyä n. 15 min.
  3. Kaada munakoiso-sipuliseos kulhoon, hienonna haarukalla ja lisää muna, jauheliha, juustoraaste ja ripaus suolaa sekä mustapippuria.
  4. Muodosta taikinasta pieniä pyöryköitä, kääntele ne korppujauhoissa, ja paista kypsiksi Oivariini rasvassa. Ripottele valmiiden pyöryköiden pintaan runsaasti tuoreita hienonnettuja yrttejä.
  5. Tarjoile esim. valkosipulilla ja sitruunamehulla maustetun Valio Kreikkalaisen jogurtin sekä couscousin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
8 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
59 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)