Lämmin bratwurstisalaatti

Lämmin bratwurstisalaatti
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Lämmin bratwurstisalaatti

Lämmin bratwurstisalaatti

Maukkaat makkarat tuovat ruokaisuutta ja tuhtia makua salaatteihin. Tähän salaattiin voit erinomaisesti käyttää vaikka grillauksesta jääneet makkarat.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
300 g
bratwursteja
2
eriväristä paprikaa
1 dl
kivettömiä oliiveja
200 g
miniluumutomaatteja
2 - 3
valkosipulin kynttä
1 - 2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl
sokeria
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa
200 g
paneroituja sipulirenkaita (pakaste)
1 dl
tuoretta persiljaa
3 - 4 rkl

Sipulilisuke

2 dl
2 rkl
paahdettua sipulia

tai 2 valkosipulin kynttä
½ tl
sokeria
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Yhdistä ensin sipulilisukkeen ainekset. Anna maustua jääkaapissa ruoan valmistumisen ajan.
  2. Paloittele bratwurstit tai käytä kokonaisina (ks. vinkki). Leikkaa paprikat reilun kokoisiksi paloiksi.
  3. Halkaise oliivit ja tomaatit. Viipaloi valkosipulit.
  4. Sekoita makkarat, kasvikset, öljy ja mausteet kulhossa. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15 min. Säädä lopuksi uuni grillivastukselle 275 asteeseen, nosta pelti uunin ylätasolle ja paista vielä 5 min.
  6. Kypsennä sillä aikaa sipulirenkaat rasvassa pannulla.
  7. Nostele sipulirenkaat kuumien kasvisten päälle. Siirrä salaatti annoslautasille tai tarjoiluvatiin.
  8. Lusikoi päälle sipulilisuke . Ripottele pinnalle hienonnettu persilja. Tarjoa heti.
Vinkki

Vinkki

Voit lisätä salaattiin myös esim. edellispäivän grillauksesta jääneitä makkaroita. Lisää ne uuniin paiston loppuvaiheessa tai kuumenna ne mikrossa ennen salaattiin lisäämistä.Sipulirenkaat voit myös valmistaa omalla pellillä samanaikaisesti kasvisten kypsentyessä kiertoilmaa (200 astetta) käyttäen. Tarkista kuitenkin sipulirenkaiden valmistusohje pakkauksesta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
153 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›