Lämmin bratwurstisalaatti

Lämmin bratwurstisalaatti

30 min
helppo
154 kcal / 100g
4
4

Maukkaat makkarat tuovat ruokaisuutta ja tuhtia makua salaatteihin. Tähän salaattiin voit erinomaisesti käyttää vaikka grillauksesta jääneet makkarat.

Ainekset

4 annosta
300 g
bratwursteja
2
eriväristä paprikaa
1 dl
kivettömiä oliiveja
200 g
miniluumutomaatteja
2 - 3
valkosipulin kynttä
1 - 2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl
sokeria
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa
200 g
paneroituja sipulirenkaita (pakaste)
1 dl
tuoretta persiljaa
3 - 4 rkl

Sipulinen crème fraîche

1 prk (200 g)
2 rkl
paahdettua sipulia
½ tl
sokeria
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Yhdistä ensin sipulisen crème fraîchen ainekset. Anna maustua jääkaapissa ruoan valmistumisen ajan.
  2. Paloittele bratwurstit tai käytä kokonaisina (ks. vinkki). Leikkaa paprikat reilun kokoisiksi paloiksi.
  3. Halkaise oliivit ja tomaatit. Viipaloi valkosipulit.
  4. Sekoita makkarat, kasvikset, öljy ja mausteet kulhossa. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15 min. Säädä lopuksi uuni grillivastukselle 275 asteeseen, nosta pelti uunin ylätasolle ja paista vielä 5 min.
  6. Kypsennä sillä aikaa sipulirenkaat rasvassa pannulla.
  7. Nostele sipulirenkaat kuumien kasvisten päälle. Siirrä salaatti annoslautasille tai tarjoiluvatiin.
  8. Lusikoi päälle sipulinen crème fraîche. Ripottele pinnalle hienonnettu persilja. Tarjoa heti.

Vinkki

* Voit lisätä salaattiin myös esim. edellispäivän grillauksesta jääneitä makkaroita. Lisää ne uuniin paiston loppuvaiheessa tai kuumenna ne mikrossa ennen salaattiin lisäämistä.Sipulirenkaat voit myös valmistaa omalla pellillä samanaikaisesti kasvisten kypsentyessä kiertoilmaa (200 astetta) käyttäen. Tarkista kuitenkin sipulirenkaiden valmistusohje pakkauksesta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
154 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
12 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)