Lämmin katkarapusalaatti

Lämmin katkarapusalaatti

Valmista intialainen ateria ja tarjoile lämpimän katkarapusalaatin kanssa naanleipää ja turkkilaista jogurttia. Jälkkäriksi maistuu raikas lassi.

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
katkarapuja
1 rkl
tuoretta inkivääriä
1 - 2
valkosipulin kynttä
1
punainen chilipalko
1 rkl
sitruunamehua
½ tl
kanelia
½ tl
kurkumaa
1 rkl
1
sipuli
2
tomaattia
1 ruukku
roomansalaattia
2 dl
1/2 - 1 rkl
sokeria

Ohje

  1. Sulata pakastekatkaravut, ja laita ne valumaan siivilään.
  2. Kuori inkivääri ja raasta karkeasti. Kuori valkosipulin kynnet. Poista chilistä siemenet. Laita inkivääri, valkosipuli, chili, sitruunamehu, kaneli ja kurkuma kapeaan, korkeaan astiaan. Hienonna sauvasekoittimella tahnaksi.
  3. Sulata Oivariini pannulla. Lisää hienonnettu sipuli, kuullota. Lisää pieniksi kuutioiksi leikatut tomaatit (valuta niistä ylimääräinen neste pois). Kypsennä 2 - 3 min.
  4. Lisää inkivääri-chilitahna. Jatka kuumennusta 2 - 3 min. Lisää katkaravut. Kuumenna.
  5. Levitä tarjoiluvadille hienonnettuja salaatinlehtiä. Lusikoi sen päälle sokerilla maustettu jogurtti. Lusikoi jogurtille lämmin katkarapuseos.
  6. Tarjoa sellaisenaan naan-leivän tai patongin kanssa tai ruokien lisäkkeenä.
Lisukkeeksi
Naanleipä
1 h 5 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
61 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)