Lämmin katkarapusalaatti

Lämmin katkarapusalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lämmin katkarapusalaatti

Lämmin katkarapusalaatti

Valmista intialainen ateria ja tarjoile lämpimän katkarapusalaatin kanssa naanleipää ja turkkilaista jogurttia. Jälkkäriksi maistuu raikas lassi.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
katkarapuja, MSC-sertifioitu
1 rkl
tuoretta inkivääriä
1 - 2
valkosipulin kynttä
1
punainen chilipalko
1 rkl
sitruunamehua
½ tl
kanelia
½ tl
kurkumaa
1 rkl
1
sipuli
2
tomaattia
1 ruukku
roomansalaattia
2 dl
1/2 - 1 rkl
sokeria

Ohje

  1. Sulata pakastekatkaravut, ja laita ne valumaan siivilään.
  2. Kuori inkivääri ja raasta karkeasti. Kuori valkosipulin kynnet. Poista chilistä siemenet. Laita inkivääri, valkosipuli, chili, sitruunamehu, kaneli ja kurkuma kapeaan, korkeaan astiaan. Hienonna sauvasekoittimella tahnaksi.
  3. Sulata Oivariini pannulla. Lisää hienonnettu sipuli, kuullota. Lisää pieniksi kuutioiksi leikatut tomaatit (valuta niistä ylimääräinen neste pois). Kypsennä 2 - 3 min.
  4. Lisää inkivääri-chilitahna. Jatka kuumennusta 2 - 3 min. Lisää katkaravut. Kuumenna.
  5. Levitä tarjoiluvadille hienonnettuja salaatinlehtiä. Lusikoi sen päälle sokerilla maustettu jogurtti. Lusikoi jogurtille lämmin katkarapuseos.
  6. Tarjoa sellaisenaan naan-leivän tai patongin kanssa tai ruokien lisäkkeenä.
Lisukkeeksi
Naanleipä
1 h 5 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.