Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Nuudeli-katkarapusalaatti

Riisinuudeleista valmistettu itämainen nuudelisalaatti tarjotaan guacamolemaisen avokadokastikkeen kanssa. Yhdessä tarjottuna kokonaisuus on maukas ja soveltuu tarjottavaksi juhlavampaankin kattaukseen.

Nuudeli-katkarapusalaatti
Nuudeli-katkarapusalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g riisinuudelia
  • 1 pussi (180 g) katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • ½ (200 g) kesäkurpitsaa
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½-1 ruukkua tuoretta korianteria
  • 4 rkl limetin mehu
  • 2 tl seesamöljyä
  • 1 dl cashewpähkinöitä

Avokadokastike

  • 1 iso (220 g) avokado
  • 1 (75 g) sipuli
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
    Valio Viola® e200 g valkosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 2 rkl limetin mehu
  • 1 tl sokeria

Ohje

  1. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä lävikössä. Saksi nuudelit lyhyemmiksi pätkiksi. Valuta.
  2. Valuta (sulatetut) katkaravut.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa tikkumaisiksi paloiksi.
  4. Puolita ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  5. Sekoita nuudelit, kasvikset, katkaravut, hienonnettu korianteri, suola ja mustapippuri keskenään. Valuta päälle limetistä puristettu mehu ja seesamöljy.
  6. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Leikkaa veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  7. Koristele salaatti pähkinöillä.

Avokadokastike

  1. Halkaise avokado. Poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kulhoon tai kannuun. Kuori ja lohko sipuli.
  2. Soseuta kaikki kastikkeen raaka-aineet sauvasekoittimella.
  3. Tarjoa salaatti lusikoitavan avokadokastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 148 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 9,9 g
Rasva 9,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search