Nuudeli-katkarapusalaatti

Nuudeli-katkarapusalaatti

25 min
keskitaso
156 kcal / 100g
6
4

Riisinuudeleista valmistettu itämainen salaatti tarjotaan guacamolemaisen avokadokastikkeen kanssa. Yhdessä tarjottuna kokonaisuus on maukas ja soveltuu tarjottavaksi juhlavampaankin kattaukseen.

Ainekset

4 annosta
100 g
riisinuudelia
1 pussi (180 g)
katkarapuja
½ (200 g)
kesäkurpitsaa
1
punasipuli
1
punainen chilipalko
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1/2 - 1 ruukkua
tuoretta korianteria
yhden (4 rkl)
limetin mehu
2 tl
seesamöljyä
1 dl
cashewpähkinöitä

Avokadokastike

1 iso (220 g)
avokado
1 (75 g)
sipuli
1 rasia (200 g)
puolikkaan (2 rkl)
limetin mehu
1 tl
sokeria

Ohje

  1. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä lävikössä. Saksi nuudelit lyhyemmiksi pätkiksi. Valuta.
  2. Valuta (sulatetut) katkaravut.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa tikkumaisiksi paloiksi.
  4. Puolita ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  5. Sekoita nuudelit, kasvikset, katkaravut, hienonnettu korianteri, suola ja mustapippuri keskenään. Valuta päälle limetistä puristettu mehu ja seesamöljy.
  6. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Leikkaa veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  7. Koristele salaatti pähkinöillä.
  8. Avokadokastike

  9. Halkaise avokado. Poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kulhoon tai kannuun. Kuori ja lohko sipuli.
  10. Soseuta kaikki kastikkeen raaka-aineet sauvasekoittimella.
  11. Tarjoa salaatti lusikoitavan avokadokastikkeen kanssa.
Alkuun
Tillisushit
1 h 5 min
Jälkeen
Kookos-pikajäätelö
2 h 15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
156 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
10 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)