Avokadosalaatti ja raputzatziki

Avokadosalaatti ja raputzatziki

Avokadon ja katkarapujen yhdistelmästä syntyy raikas alkupala. Tarjoile katkaravut uudessa muodossa ja valmista niistä maistuva raputzatziki.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 ruukku
jääsalaattia
2
kypsää avokadoa
sitruunamehua

Raputzatziki

150 g
katkarapuja
½ 200 g
kurkkua
2 dl
1
valkosipulin kynsi
½ tl
sitruuna- tai limepippuria
2 tl
sokeria
½ dl
tilliä hienonnettuna

Ohje

  1. Revi huuhdottu ja kuivattu salaatti annoslautasille tai laakealle salaattivadille.
  2. Halkaise avokadot. Poista siemenet ja irrota hedelmäliha lusikalla kovertaen. Leikkaa viipaleiksi. Pirskota päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Levitä avocadot salaatille.
  3. Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki tzatzikin aineet keskenään ja lusikoi salaattipedille.
  4. Tarjoa patongin kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,1 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)