Lampaanviulu voi-valkosipulimarinadissa

Lampaanviulu voi-valkosipulimarinadissa

15 h 30 min
keskitaso
193 kcal / 100g
3
4

Lampaanviulu on perinteinen ja juhlava pääsiäispöydän tarjottava. Laita liha marinadiin hyvissä ajoin, jotta se ehtii maustua juhla-ateriaa varten.

Ainekset

10 annosta
4 kg
lampaanpaistia luullisena

Mausteet

10
valkosipulin kynttä
tuoretta rosmariinia
1 rkl
suolaa
1 tl
valkopippuria

Paistossa

100 g
5
valkosipulin kynttä
4
salottisipulia
1
porkkana
5
laakerinlehteä

Ohje

  1. Kuori valkosipulin kynnet. Painele paistiin kauttaaltaan reikiä veitsen kärjellä ja täytä kolot hakatulla rosmariinilla sekä 10 valkosipulinkynnellä.
  2. Hiero pintaan suolaa ja jauhettua pippuria. Nosta paisti pussiin. Kääntele vielä niin, että mausteet leviää tasaisesti paistin pintaan. Sulja pussi ja anna maustua 1 - 2 vrk jääkaapissa. Kääntele välillä.
  3. Paahda loput valkosipulit voissa niin että voi ruskistuu. Ota pois liedeltä.
  4. Pilko uunivuokaan sipulit ja porkkana ja nosta paisti siihen. Lisää laakerinlehdet.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja valele paisti puolella voimäärällä. Laita paisti uuniin ja anna olla 15 min 200 asteessa ja pienennä sen jälkeen uuni 150 asteeseen. Valele lopulla voilla ja paiston aikana muutaman kerran.
  6. Paista n. 3 t tai kunnes paistomittari näyttää 75 astetta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
193 kcal
Proteiini
18 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
13 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
9 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)