Luumu-juustosalaatti

Luumu-juustosalaatti

30 min
helppo
100 kcal / 100g
1
0

Luumuisen juustosalaatin voi valmistaa niin tuoreista kuin kuivatuistakin luumuista. Nauti alkuruokana tai tarjoile noutopöydässä.

Ainekset

8 annosta
ruukku
jääsalaattia
ruukku
tammenlehtisalaattia
4 - 5
tuoretta luumua
puolikas
kurkku
½ dl
pinjansiemeniä
½ pkt (à 200 g)
parmesaania

Siirappikastike

1 prk (200 g)
1 rkl
siirappia
2 tl
sitruunamehua
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Revi huuhdotut ja kuivatut salaatit vadille. Halkaise luumut ja poista kivet. Lohko hedelmät.
  2. Halkaise kurkku ja poista siemenet pikkulusikalla. Leikkaa viipaleiksi.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, jotta saavat hieman väriä. Vuole juustosta lastuja.
  4. Kokoa salaatti kerroksittain, jätä osa juustolastuista päällimmäiseksi.
  5. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja tarjoa erikseen.

Vinkki

* Tuoreet luumut voi korvata kuivatuilla luumuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
100 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
7 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
190 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)