Mämmikääretorttu

Mämmikääretorttu

Mämmi sopii myös täytteeksi erilaisiin leivonnaisiin. Tarjoile mämmikääretorttua pääsiäisen kahvipöydässä.

1 h 45 min
keskitaso
244 kcal / 100g
0
2

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
½ dl
perunajauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Väliin ja päälle

2 dl
1 ½ dl
mämmiä
1 rkl
sokeria
1 ¼ dl
appelsiinimarmeladia

Koristeeksi

pieniä
suklaamunia tai pääsiäiskaramelleja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  2. Paista 225 asteessa n. 7 min. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ensin pieni osa kermavaahdosta mämmiin, jotta seos notkistuu. Lisää loppu kermavaahto ja sokeri.
  4. Sivele jäähtyneelle kääretorttupohjalle ohuelti appelsiinimarmeladia. Levitä 2/3 mämmiseoksesta päälle. Kääri rullalle leivinpaperin avulla pitkältä sivulta. Levitä loput mämmiseoksesta rullan päälle. Koristele. Tarjoa jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
244 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
84 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›