Siirry sisältöön
Pääsiäistorttu

Pääsiäistorttu

Suomalainen pääsiäisherkku mämmi sopii erilaisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin, kuten tähän kääretorttuun. Jos olet todellinen mämminystävä, lisää sitä halutessasi täytteeseen enemmän. Maukasta pääsiäistä!

Pääsiäistorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ½ dl ruisjauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 dl omenahilloa
  • 1 dl (120 g) mämmiä
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa sitruuna
    Valio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon

Koristeeksi

  • 0 kg suklaamunia (pieniä) tai pääsiäiskaramelleja
  • 1 tlk (410 /235 g) persikkaa tai aprikoosia

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varoen nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 10 min tai kunnes kypsä.
  4. Sirota puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa pohja sen päälle. Irrota pohjapaperi.
  5. Sekoita omenahillo ja mämmi. Levitä jäähtyneelle torttupohjalle.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sitruunarahka. Levitä seoksesta vähän yli puolet mämmi-hillokerroksen päälle. Kierrä rullaksi.
  7. Levitä loppu vaahto tortun päälle. Koristele. (Tarkista suklaamunien laktoosi, jos käytät niitä.)
  8. Anna maustua hetkisen jääkaapissa ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 195 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 25,2 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suklaamunia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search