Pääsiäistorttu

Pääsiäistorttu

Suomalainen pääsiäisherkku mämmi sopii erilaisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin, kuten tähän kääretorttuun. Jos olet todellinen mämminystävä, lisää sitä halutessasi täytteeseen enemmän. Maukasta pääsiäistä!

45 min
keskitaso
194 kcal / 100g
0
0

Ainekset15 annosta

15 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
½ dl
ruisjauhoja
½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl
omenahilloa
1 dl
mämmiä
2 dl
1 prk (200 g)

Koristeeksi

pieniä
suklaamunia tai pääsiäiskaramelleja
1 tlk (410 /235 g)
persikkaa tai aprikoosia tai tuoretta passionhedelmää

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varoen nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 10 min tai kunnes kypsä.
  4. Sirota puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa pohja sen päälle. Irrota pohjapaperi.
  5. Sekoita omenahillo ja mämmi. Levitä jäähtyneelle torttupohjalle.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sitruunarahka. Levitä seoksesta vähän yli puolet mämmi-hillokerroksen päälle. Kierrä rullaksi.
  7. Levitä loppu vaahto tortun päälle. Koristele. (Tarkista suklaamunien laktoosi, jos käytät niitä.)
  8. Anna maustua hetkisen jääkaapissa ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
194 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
64 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›