Mansikkajuustokakku

Mansikkajuustokakku

Kesäinen mansikkajuustokakku on herkullisen varma valinta juhliin kuin juhliin ympäri vuoden. Tässä juustokakussa koristelun hoitaa reunaa kiertävä mansikkakruunu ja mansikka maistuu makuraitoina vaniljaisen juustokakun väleissä ja pinnalla.

4 h 30 min
keskitaso
261 kcal / 100g
4
14

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

175 g
kaurakeksejä
75 g

Täyte ja kiille

3 + 3
liivatetta
400 g
mansikoita , (pakaste tai tuore)
2 rasiaa (à 200 g)
1 prk
2 dl
2 rkl
limemehua
½ + 1/4 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria

Reunakoristelu

n. 100 g
tuoreita mansikoita

Ohje

  1. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon.
  2. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunarenkaan väliin. Levitä keksiseos vuoan pohjalle.
  3. Viipaloi reunakoristeluun tarkoitetut tuoreet mansikat ja aseta viipaleet pystyyn vieri viereen vuoan reunaa vasten.
  4. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen, kylmään veteen.
  5. Laita mansikat ja ½ dl sokeria kattilaan, anna kiehua 10 min. Mausta vaniljasokerilla. Soseuta. Sulata 3 liivatetta joukkoon.
  6. Vaahdota tuorejuustot, crème fraîche, kerma ja 1/4 dl sokeria kulhossa. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, sulata siihen 3 liivatetta. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon samalla sekoittaen.
  7. Kaada puolet tuorejuustoseoksesta vuokaan. Valuta päälle mansikkasosetta raitoina ja marmoroi sekoittamalla kevyesti lusikalla. Lisää loppu tuorejuustoseos ja hiukan mansikkasosetta. Marmoroi. Kaada pinnalle loppu mansikkasose.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
261 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)