Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mansikkakermakakku

Kuka sanoo, että hyvän täytekakun teko on haastavaa? Leivo kakkupohja itse tai käytä valmista kakkupohjaa. Vaaleanpunainen kermakakku maistuu mansikalta, banaanilta ja kinuskilta.

Mansikkakermakakku
Mansikkakermakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 0 kg 4 munan sokerikakkupohja ks. vinkki

Kostutukseen

  • 1-1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • n. 500 g mansikoita
  • 1½ dl hilloa
  • 3 prk (à 2.5 dl) Valio mansikkakermaa
  • 3-4  (n. 600 g) kypsää banaania
  • 1 dl valmista kinuskikastiketta

Koristeluun

  • 150 g mansikoita oman maun mukaan
  • 0 kg syötäviä kukkia tai tuoretta minttua

Ohje

  1. Kakku paranee tekeytyessään, joten se kannattaakin täyttää mielellään useita tunteja aiemmin tai edellisenä päivänä. Jos tarjoat kakun pian valmistamisen jälkeen, kostuta sitä reilummin.
  2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta leivinpaperin päälle asetettu pohjalevy. Huomioi, että yleensä etenkin reunat kaipaavat kostutusta.
  3. Viipaloi täytteeseen tulevat mansikat ja yhdistä ne hillon kanssa. Vaahdota mansikkakerma.
  4. Levitä mansikkaseoksesta puolet kakkupohjalle. Viipaloi päälle puolet banaaneista. Valuta päälle kinuskikastiketta. Jos käyttämäsi kinuskikastike on kovin valuvaa, käytä sitä maltillisesti. Lusikoi päälle kermavaahtoa.
  5. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy. Toista kostutus ja täyttäminen.
  6. Nosta kakkukansi päälle, kostuta. Kuorruta reunat mansikkakermalla ohuelti (half naked cake) ja levitä päälle reilummin kermaa.
  7. Asettele päälle mansikoita ja syötäviä kukkia tai mintun lehtiä. Siirrä tarjoiluastiaan.

Vinkki

Voit käyttää valmista kakkupohjaa tai leivo kakkupohja ohjeellamme: http://www.valio.fi/reseptit/taytekakkupohjat/

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 59 kcal
Proteiini 0,5 g
Hiilihydraatti 10,8 g
Rasva 1,2 g
Tyydyttynyt rasva 0,6 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • 4 munan sokerikakkupohja
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search