Marjainen lankkukakku

Marjainen lankkukakku

Kesäisen lankkukakun voi tarjoilla ronskisti lankun päältä.

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

2 dl

Täyte

1 l
mansikoita , vadelmia ja/tai mustikoita
1 prk (2 dl)
1 prk (200 g)
8 - 10 kpl
pikkumarenkeja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle.
  2. Paista 225 asteessa 7 - 8 min uunin keskiosassa. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Jäähdytä.
  3. Leikkaa pohja pituussuunnassa kahteen osaan. Kokoa kakku esim. laudalle: nosta pohja kakun levyisen leivinpaperin päälle. Kostuta. Viipaloi pohjalle mansikoita tai käytä muita kesän marjoja. Ripota marjoille vähän sokeria
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Lisää seosta marjojen päälle.
  5. Nosta päälle toinen kakkulevy. Kostuta. Levitä päälle suurin osa lopuista marjoista, makeuta ripauksella sokeria. Lisää loppu kermaseos.
  6. Koristele pinta lopuilla marjoilla ja pikkumarengeilla. Anna jäähtyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Vinkki

Vinkki

* Jos tarjoat kakun seuraavana päivänä, kostutukseen riittää 1 1/2 dl appelsiinitäysmehua* Kakkua voi muunnella vierasmäärän mukaan. Isomman kakun valmistat näin: tee 2 pohjaa ja kokoa kakku pitkälle laudalle. Varaa kaksinkertainen annos täytettä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
167 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
55 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›