Siirry sisältöön
Marjainen lankkukakku

Marjainen lankkukakku

Kesäisen lankkukakun voi tarjoilla ronskisti lankun päältä.

Marjainen lankkukakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

Täyte

  • 500 g mansikoita, vadelmia ja/tai mustikoita
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 8-10  pikkumarenkeja

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle.
  2. Paista 225 asteessa 7 - 8 min uunin keskiosassa. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Jäähdytä.
  3. Leikkaa pohja pituussuunnassa kahteen osaan. Kokoa kakku esim. laudalle: nosta pohja kakun levyisen leivinpaperin päälle. Kostuta. Viipaloi pohjalle mansikoita tai käytä muita kesän marjoja. Ripota marjoille vähän sokeria
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Lisää seosta marjojen päälle.
  5. Nosta päälle toinen kakkulevy. Kostuta. Levitä päälle suurin osa lopuista marjoista, makeuta ripauksella sokeria. Lisää loppu kermaseos.
  6. Koristele pinta lopuilla marjoilla ja pikkumarengeilla. Anna jäähtyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vinkki

Jos tarjoat kakun seuraavana päivänä, kostutukseen riittää 1 1/2 dl appelsiinitäysmehua

Kakkua voi muunnella vierasmäärän mukaan. Isomman kakun valmistat näin: tee 2 pohjaa ja kokoa kakku pitkälle laudalle. Varaa kaksinkertainen annos täytettä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 162 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 20,4 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search