Marinoidut metsäsienet

Marinoidut metsäsienet

13 h 10 min
helppo
79 kcal / 100g
0
0

Säilö syksyn sienet talteen marinoimalla. Perinteikkään mausteliemen pohjana toimii omenatäysmehu. Marinoidut herkkusienet sopivat erityisen hyvin liharuokien lisukkeeksi.

Ainekset

30 lisukeannosta
800 g
tuoreita tatteja tai kantarelleja tai esikäsiteltyjä rouskuja

Mausteliemi

½ dl
väkiviinaetikkaa
3 dl
2 dl
sokeria tai hillosokeria
½ tl
muskottipähkinää
1 rkl
sinapinsiemeniä
1 rkl
suolaa

Ohje

  1. Käytä puhdistettuja, tuoreita tatteja tai kantarelleja tai ryöpättyjä rouskuja.
  2. Yhdistä mausteliemen aineet kattilassa. Kiehauta. Lisää sienet mausteliemeen, keitä n. 2 min sienten koosta riippuen. Jäähdytä.
  3. Siirrä seos kannelliseen astiaan liemineen. Peitä ja anna maustua jääkaapissa 1 - 2 päivää. Tarjoa marinoituja sieniä riistan, riimihärän ja muiden voimakkaiden liharuokien lisäkkeenä.

Vinkki

* Myös suolatut rouskut sopivat marinoitaviksi. Ryöppää niistä suola pois ennen marinointia

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
0 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
5 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)